Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 21191 tot 21195
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 14 mei 2014

Rusland leent dit jaar niet internationaal

De beslissing volgt op de verlaging van de kredietwaardering van Rusland door kredietbeoordelaar Standard & Poor's, vorige maand, naar aanleiding van de crisis rond Oekraïne. Daardoor wordt geld lenen in het buitenland voor Moskou veel duurder. Ook in Rusland zelf zal minder geld worden opgehaald, aldus Siloeanov.

Bron: elsevier.nl
Geplaatst: woensdag 14 mei 2014

Schade door oplichter Madoff mogelijk twee keer zo groot

Bernard Madoff heeft met zijn oplichtingspraktijken aanzienlijk meer kwaad gedaan dan tot dusver werd aangenomen. Zijn slachtoffers zeggen voor meer dan 40 miljard dollar (ruim 29 miljard euro) te zijn benadeeld.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie maakte dinsdag bekend het ruim 51.700 schadeclaims heeft ontvangen en verzameld uit 119 landen, meldt het schadefonds. Dat fonds kan in totaal 4 miljard dollar uitkeren aan slachtoffers van de oplichter.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 13 mei 2014

Spaargeld komt steeds dichter in het visier van de overheid

Er zijn in feite 2 mogelijke oplossingen voor de enorme schulden van de overheden: men creëert een nieuwe munt en devalueert de oude OF men gaat het geld halen waar het zit, m.a.w. bij de pensioenen en op de spaarrekeningen. Het blijft afwachten wat het gaat worden. We weten ondertussen wel dat overheden steeds meer toegang krijgen tot de spaarrekeningen van de burgers. Zo las ik onlangs 2 artikels op MarketUpdate waarin in beide gevallen het spaargeld ten prooi valt van de desbetreffende overheid. Je moet dus niet verbaasd zijn als dit proces zich in ons land ook verder zet.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 13 mei 2014

Zilver staat op belangrijkste punt in 30 jaar

Ongeveer 3 jaar geleden stond de zilverprijs op het hoogste niveau sinds begin jaren ’80. Na een stijging van minder dan $ 5 naar bijna $ 50 per ounce, heeft het edelmetaal veel van zijn pluimen verloren de laatste jaren. De interesse in zilver is serieus bekoeld na een daling van 61 %. De zilverprijs is op een punt aangekomen waarvan het terug kan opveren of helemaal door kan zakken. In ieder geval, de situatie waarin zilver zich nu bevindt, kom je niet vaak tegen op de financiële markten.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 13 mei 2014

China wil spoorlijn aanleggen naar de VS

China wil een 13.000 kilometer lange spoorlijn aanleggen die het land verbindt met de Verenigde Staten. Daarvoor moet een 200 kilometer lange tunnel gegraven aangelegd worden onder de Beringstraat. Een ambitieus en kostbaar project dat meer dan $200 miljard zal kosten.