Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 21196 tot 21200
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 3 juni 2014

Gazprom gaat minder gas aan Europa leveren

Het Russische staatsgasconcern Gazprom is van plan dit jaar 158,4 miljard kubieke meter aardgas te exporteren naar Europa en Turkije. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 juni 2014

Investeerders kijken naar wat Janet Yellen doet

De centrale banken hebben de afgelopen jaren een belangrijke rol gespeeld op de markten, daar zal iedereen het wel over eens zijn. Vooral voor de Amerikaanse centrale bank was een centrale rol weggelegd. Met haar politiek van quantative easing heeft de Fed een experiment opgestart dat zij voorgaande niet heeft gekend.

Als we terug blikken naar het verleden, stellen we vast dat Ben Bernanke zijn carrière bij de Fed in 2008 startte met een crisis van epische afmetingen, een crisis van een formaat dat we sinds de Grote Depressie van de jaren ’30′ van de vorige eeuw niet meer hebben gezien. Bernanke is niet bij de pakken blijven zitten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 3 juni 2014

'Topbankiers VS troeven Europese collega's af'

De verschillen in salaris tussen topmannen van de grote banken in de Verenigde Staten en Europa zijn vorig jaar toegenomen. 

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 3 juni 2014

Ecuador stuurt goud naar Goldman Sachs

Ecuador heeft liquiditeit nodig en brengt daarom de helft van haar goudvoorraad (14,5 ton) naar Goldman Sachs. Het goud heeft een waarde van $580 miljoen. In ruil voor het edelmetaal, dat geen rendement oplevert, krijgt Ecuador een stapel obligaties die in drie jaar $16 tot $20 miljoen aan rendement opleveren.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 3 juni 2014

Koffieprijs kan verder stijgen door droogte

De koffieprijs kan nog verder stijgen, zo schrijft Cor Wijtvliet in zijn nieuwste column. Aanleiding daarvoor is de droogte in Brazilië, die ook effect begint te krijgen op de volgende oogst. De prijs van koffie zal langdurig op een hoger niveau blijven. In februari steeg de koffieprijs met bijna 50%.