Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 21211 tot 21215
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 12 mei 2014

Gazprom stelt Oekraïne ultimatum

Dat zei bestuursvoorzitter Aleksej Miller van het Russische staatsgasbedrijf Gazprom maandag.

Miller overlegde maandag met de Russische premier Dmitri Medvedev over het gascontract met Oekraïne. Ze besloten dat het land voortaan vooruit moet betalen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 12 mei 2014

Toenemende economische samenwerking tussen China en Rusland

De Russische betrokkenheid in Oekraïne en de daaropvolgende internationale sancties hebben betrekkelijk weinig invloed gehad op de export van Rusland. In het eerste kwartaal van 2014 werd er 2 procent meer gas geëxporteerd naar Europa dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Ook groeide de dieselproductie en bleven vrachten in granen, palladium en nikkel hetzelfde of stegen licht. Export van ruwe olie daalde met 0.2 procent in vergelijking met een jaar eerder.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 12 mei 2014

Amerikaanse economie kan de koersen laten exploderen

Op de Amerikaanse beurzen woedt de discussie in volle hevigheid over de waardering van de aandelen. Zijn aandelen momenteel te duur, te goedkoop of correct gewaardeerd? De vraag stellen is makkelijker dan het antwoord geven en toch zouden de investeerders graag het antwoord op die vraag willen weten.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 12 mei 2014

Week 19: zilverproductie Canada daalt en Mint daait recordjaar

Goud en zilver daalde afgelopen week waarbij de zilverprijs een min noteerde van 1,7% en de goudprijs 0,83% terug viel. De ratio goud zilver kwam uit op 1/67. Verder bleek de zilverproductie in Canada sterk daalde in het begin van dit jaar en dat de Canadian Mint een recordjaar boekte in 2013. Royalty Player Silver Wheaton maakte haar eerste kwartaalcijfers bekend en de Top 10 Goud qua landen en goudmijnen kwam aan bod.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 12 mei 2014

Wat is er met Japan aan de hand?

Economisch gezien staat de wereld in Azië op zijn kop. In 2013 was de Japanse beurs dé ster met een benchmark Nikkei 225 die de pannen van het dak speelde. Het ziet er voorlopig niet naar uit dat de beurs van Tokio deze prestatie in de loop van dit jaar zal kunnen herhalen.