Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 21216 tot 21220
Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: donderdag 17 april 2014

Hoe ver durft Poetin te gaan?

Afgelopen weekeinde begon het mis te gaan in Oekraïne. Gemaskerde en Russisch sprekende mannen bezetten overheidsinstellingen in verschillende steden in het oosten van dit land. Zij eisten vervolgens lossere banden met de hoofdstad Kiev en meer toenadering tot Moskou. President Poetin zegde de bezetters steun toe. Hij verklaarde, dat Rusland zich te allen tijde het recht voorbehoudt in te grijpen mocht Kiev proberen de bezetters hardhandig te verjagen.

De oplopende spanningen in het oosten van Oekraïne vertaalde zich in een stijgen van de prijs voor een vat Brentolie. Op maandag 14 april steeg de prijs naar een niveau van $ 108,35. Zodoende naderde die prijs de bovenkant van de bandbreedte, waarbinnen de prijzen zich gemiddeld bewogen hebben over een periode van 30 dagen. De bovenkant bedraagt $ 109,40. Komt de prijs daarboven uit, dan liggen verdere stijgingen in het verschiet. Op woensdag 16 april was dat al het geval.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 17 april 2014

Banenverlies Rabobank komt op ruim 1200

Op het hoofdkantoor van Rabobank in Utrecht vervallen de komende 3 jaar 1240 banen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 april 2014

2 Grafieken die u een ander inzicht geven over de markt

De huidige stand van de beurzen zorgt voor angst onder sommige beleggers. Na de flinke stijging vanaf het jaar 2009 lijken we rijp voor een nieuwe correctie. In sommige gedachtes zelfs een flinke daling. En anderen weten het zelfs te omschrijven als een crash. Wij hebben twee grafieken gevonden die u een totaal ander inzicht zullen geven van de huidige markt. Deze twee grafieken zijn zelfs tegenstrijdig aan elkaar. Maar dat zorgt er wel voor dat beide grafieken uiterst interessant zijn.

Op de eerste grafiek is het koersverloop te zien vanaf het jaar 1997. Hierin zien we de dot.com bubbel, de financiële crisis crash en de huidige rally. Op deze grafiek is goed te zien dat we te maken hebben met een stijging van maar liefst 177%. Dit percentage zorgt uiteraard voor angst onder de beleggers. Ook als we naar de recente koers verlopen kijken van de afgelopen jaren dan zal het een goed moment zijn om uw winsten te nemen, en om af te wachten op betere kansen. Een daling volgens deze grafiek lijkt namelijk zeer aannemelijk.

Bron: elsevier.nl
Geplaatst: donderdag 17 april 2014

CBS: weer minder werkenden in Nederland

De officiële werkloosheid is in maart met 7.000 gedaald tot 684.000 werklozen. Het is niet zo dat meer Nederlanders een betaalde baan kregen: de daling werd veroorzaakt doordat mensen zich terugtrokken van de arbeidsmarkt.

Het aantal mensen met een betaalde baan nam juist af met 18.000 per maand. Dat hebben het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en uitkeringsinstantie UWV donderdag bekendgemaakt.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 17 april 2014

Is het Nederlandse bedrijfsleven te goed voor de aandeelhouders?

Volgens Larry Fink, oprichter van vermogensbeheerder Blackrock, zijn Nederlandse bedrijven teveel bezig met het uitkeren van dividend en het inkopen van eigen aandelen. In plaats daarvan zouden bedrijven juist meer moeten investeren, om de toekomstige groei van hun bedrijf veilig te stellen. Heeft het korte termijn denken de overhand?