Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 21216 tot 21220
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 30 mei 2014

Sterk eerste kwartaal voor verkopen fysiek zilver

Beleggers in zilver blijven fysiek zilver accumuleren. Dit blijkt uit de verkopen van zilveren beleggingsmunten. Eerder publiceerden wij een aantal artikelen over de onderwaardering van zilver. Volgens Ted Butler, zilverspecialist, is zilver de meeste ondergewaardeerde grondstof ter wereld. Butler maakte de case voor beleggen in zilver op basis van een vergelijk van zilver met andere grondstoffen zoals koper, olie, goud etc. Klik hier op het artikel te lezen. Maar ook David Morgan maakt de case voor beleggen in fysiek zilver. Morgan geeft een waarde voor zilver af van $100 per troy ounce. Klik hier voor het artikel.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: vrijdag 30 mei 2014

Poetin: China mag in alles investeren, maar niet in goud of platina

Als reactie op de sancties die het westen aan Rusland heeft opgelegd na de de-facto annexatie van delen van Oekraïne, zet Poetin de deur wijd open voor investeringen uit China. De maatregel moet de Russische economie uit het slop helpen, en is een erkenning voor het feit dat China over niet al te lange tijd de grootste economische grootmacht zal zijn.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 30 mei 2014

Centrale banken als verlengstuk van de overheid

Centrale banken hebben sinds 1900 vooral opgetreden als 'lender of last resort' voor de financiële sector en als geldverstrekker voor overheden in oorlogstijd. Dat blijkt uit een onderzoek van drie historici dat onlangs gepubliceerd werd op het ECB Forum. Marketupdate heeft de belangrijkste grafieken voor u verzameld.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 30 mei 2014

Column Kees de Kort | Een raar verhaal

Na een slecht eerste kwartaal ziet het er niet naar uit dat het tweede kwartaal veel beter wordt voor de Amerikaanse economie. "In de cijfers van april zitten toch weer behoorlijk wat tegenvallers", zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Bron: citareg.nl
Geplaatst: vrijdag 30 mei 2014

Regeringen worden de hoer van het kapitalisme

De Britse overheid heeft aangekondigd de drugshandel voortaan mee te nemen in het berekenen van de economische groei. Drugshandel en prostitutie leveren een bijdrage van circa 10 miljard pond (12,3 miljard euro) aan de Britse economie.

De Europese Commissie in Brussel kwam al eerder tot deze richtlijn om de groei van de economie op te leuken met de economische waarde van criminele activiteiten. Ook de economische waarde van prostitutie, al dan niet illegaal worden daarin meegenomen. Inmiddels hebben Estland, Oostenrijk, Slovenië, Finland, Zweden en Noorwegen, als niet EU-land, deze richtlijn al toegepast. De financiële kwantificering van alle misdaad binnen een land meenemen in de economische groeicijfers is de volgende stap. Wat let Italië en Spanje om hun zwarte economie, die 25 procent deel uitmaakt van de totale economie, eveneens mee te laten tellen in de nationale groeicijfers?