Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 21226 tot 21230
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 14 april 2014

Onrust Oekraïne veroorzaakt val van de munt

De onrust in Oekraïne duurt voort. In het Oosten van Oekraïne neemt de onrust toe deze week. Pro-Russische separatisten bezetten gebouwen en eisen een referendum zoals deze is gehouden over de Krim. In de buurt van Slovyansk, zo’n 240 kilometer van de grens met Rusland, hebben gewapende activisten regeringtroepen van Kiev beschoten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 april 2014

7 Redenen waarom uraniumaandelen gaan stijgen

Het is al 3 jaar geleden dat het drama in Fukushima zich voltrok, en de uraniummarkt leeft nog steeds. Momenteel worden er zelfs meer nieuwe reactoren gebouwd dan voor het drama. De bredere uraniumindex zit ondertussen al 6 maanden in een uptrend met steeds hogere bodems en toppen. Dit is waarom het deze trend de komende 6 maanden verder zal aanhouden.

Bron: Goud-Portal.nl
Geplaatst: maandag 14 april 2014

Waarom betaalt iemand $36 miljoen voor porselein?

Vorige week schreef ik op Marketupdate dat een Chinese miljardair $36 miljoen heeft neergeteld voor een porseleinen kopje. Het is voor de gewone man niet voor te stellen, omdat je voor hetzelfde bedrag veel meer dingen kunt kopen die ook een praktische waarde hebben.

Om te begrijpen waarom de superrijken (giganten) zoveel geld betalen voor een klein kopje moet je je kunnen verplaatsen in het perspectief van een superrijke, een ‘gigant’. FOFOA helpt ons op weg en schreef de afgelopen maanden verschillende artikelen over het denken en handelen van de gigant. Het gaat te ver om deze tot in detail te behandelen, maar ik kan er natuurlijk wel iets over zeggen.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 april 2014

Het probleem van Europa is de dure Euro

Even zag het er naar uit dat de euro op de forexmarkten aan het verzwakken was. Aanleiding voor die tijdelijke appelflauwte was de aankondiging dat de Amerikaanse centrale bank overwoog om op relatief korte termijn haar basisrente te verhogen. Dat relatief is en blijft natuurlijk relatief, er is sprake van pas ergens in de lente van 2015.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 14 april 2014

Grieken hebben meer geld nodig

Griekenland heeft niet genoeg aan de twee steunpakketten van bij elkaar € 240 miljard. Het land zal nog een nieuw bedrag nodig hebben van het Internationaal Monetair Fonds en de eurolanden.