Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 21226 tot 21230
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 12 mei 2014

Goudkoorts is ook aanwezig in Burkina Faso

Diverse malen hebben wij al de vinger gelegd op landen die te maken hebben met een genoemde ‘goudkoorts’. Deze goudkoorts is bijvoorbeeld enorm groot in China, maar in Burkina Faso is het verhaal totaal anders. Terwijl de mensen in China gek zijn van goudensieraden is het voor de mensen in Burkina Faso bittere noodzaak om het goud te vinden.

In Burkina Faso leeft de regering letterlijk van de opbrengst die het goud hun brengt. Het is een armoedig land met weinig opgeleide mensen. Vooral de jeugd is in een donker hoekje gezet, zij moeten vaak noodgedwongen werken in de mijnen om het land in leven te houden.

Bron: Goud-Portal.nl
Geplaatst: zondag 11 mei 2014

Willem Middelkoop: Waarom werd goud geld?

Goederen kunnen in veel gevallen dus als geld fungeren, als ze maar wel aan een aantal eisen voldoen: ze moeten makkelijk deelbaar, draagbaar, niet-bederfelijk en schaars zijn. Maar wil je ermee kunnen ruilen, rekenen en sparen – drie functies die onmisbaar zijn in een efficiënte samenleving – dan heeft geld een aantal belangrijke voordelen boven waardevolle goederen.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 11 mei 2014

De Chinese munt is het grootste gevaar

Sommige waarnemers maken zich zorgen over de koersdaling van de koers van de Reminbi op de valutamarkten. De prijsval van de Chinese munt heeft links en rechts een alarmbelletje doen rinkelen. De koers van de Reminbi mag namelijk niet te ver meer wegzakken zonder dat de gevarenzone bereikt wordt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 11 mei 2014

Meer dan 100 miljardairs in Groot-Brittannië

In Groot-Brittannië is het aantal miljardairs voor het eerst boven de honderd uitgekomen. 

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: zondag 11 mei 2014

Schuldupdate Japan: ¥1.020.000.000.000.000,-

Japans national debt totaled a record-high 1.02 quadrillion as of the end of March, up 33.36 trillion from a year earlier, the Finance Ministry said.

The central government debt, which increased 7.01 trillion from the end of December last year, kept rising mainly due to ballooning social security costs in line with the aging of the population