Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 21231 tot 21235
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 16 april 2014

Column Kees de Kort | Economisch herstelverhaal gaat zo'n vaart niet lopen

De inkomens in Nederland zijn vorig flink gedaald, zo blijkt uit onderzoek. De koopkracht staat dus onder druk. BNR's Kees de Kort ziet niet waar het verdere economische herstel vandaan moet komen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 16 april 2014

Megastaking in Chinese sportschoenenfabriek

In China hebben tienduizenden arbeiders in een fabriek die sportschoenen produceert voor onder meer Nike en Adidas het werk neergelegd. Ze eisen betere loon- en arbeidsvoorwaarden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 april 2014

Waarom reageren de COMEX goudmarkten zo traag?

Op de COMEX doet zich het merkwaardige fenomeen voor dat er nog altijd weinig actie wordt vastgesteld. Veel marktpartijen houden het poeder droog ook al heeft de goudprijs in de eerste maanden van dit jaar een hartverwarmende prestatie afgeleverd. Meestal trekken de verhandelde volumes opnieuw aan wanneer de goudprijs stijgt.

Dat is deze keer dus niet het geval. Waarom reageren de COMEX goudmarkten zo traag? Wie het antwoord op deze vraag weet mag het ons komen vertellen. Zoals alle andere waarnemers kunnen we ook alleen maar verbaasd toekijken hoe de verhandelde volumes op de COMEX relatief bescheiden blijven.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 16 april 2014

Bitcoin minen nauwelijks rendabel

Het 'minen' van Bitcoins, een tijdrovend proces waar snelle computers voor nodig zijn, wordt steeds minder rendabel. Door de explosieve prijsstijging van de virtuele munt werd het lucratief om Bitcoins te minen, maar nu levert het amper voldoende op om de energiekosten te dekken. Alleen een grootschalige aanpak blijkt nog rendabel.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 16 april 2014

'Jongere betaalt te veel pensioen voor oudere'

Door de vergrijzing is het huidige pensioensysteem waarbij jongere werknemers premies betalen voor oudere werknemers niet langer houdbaar.