Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 21231 tot 21235
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 29 mei 2014

Euraziatische landen starten economische unie

De leiders van Kazachstan, Rusland en Wit-Rusland hebben donderdag een economische unie gesticht.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 28 mei 2014

Recordaantal Fransen zoekt job

Het aantal Fransen dat op zoek is naar een voltijdse job is in april naar een nieuw record gestegen. Het aantal geregistreerde werkzoekenden klom in vergelijking met een maand eerder met 0,4 procent, tot 3,364 miljoen. Dat maakte het Franse ministerie van Arbeid vandaag bekend.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 28 mei 2014

Dit waarom Europa moet bibberen voor Poetin

Hoewel de situatie in Oekraïne de financiële markten vooralsnog niet lijkt te verontrusten, blijft ze toch veel beleggers zorgen baren. Met name de vraag wat de gevolgen zouden kunnen zijn van oplopende spanningen tussen de Europese Unie en Rusland beroert nogal wat mensen. De Europese Commissie kondigde vandaag aan dat de Europese Unie tijdelijk wel een stopzetting van de levering van Russisch gas dat door Oekraïne wordt gevoerd, zou kunnen opvangen, maar dat daar toch een erg hoge prijs voor zou moeten worden betaald. De Commissie drong tegelijk ook aan op meer investeringen in infrastructuur voor vloeibaar gas om minder afhankelijk te worden van Moskou.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 28 mei 2014

Silver Fix naar Kitco?

De silver fixing in Londen zal per 14 augustus 2014 worden beëindigd. In de periode tot medio augustus gaan veel betrokken partijen in overleg om tot een goed alternatief te komen. Banken, mijnen, de London Bullion Markets Association en andere betrokken in de zilvermarkt nemen deel aan het overleg. De fixing van de zilverprijs heeft 117 jaar plaats gevonden. De markt kijkt gespannen naar de ontwikkelingen rondom de silver fix. Deels omdat de nieuwe vorm wel eens de blauwdruk kan worden voor de fixing van de goudprijs.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 28 mei 2014

'Gasschuld Oekraïne dreigt flink op te lopen'

Als Oekraïne niets doet, zal de schuld van het land aan het Russische staatsgasbedrijf Gazprom rond 7 juni zijn opgelopen tot 5,2 miljard dollar (3,8 miljard euro).