Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 21246 tot 21250
Bron: mt.nl
Geplaatst: dinsdag 17 juni 2014

4 maaksectoren waarin Nederland uitblinkt

De maakindustrie is terug van nooit weggeweest, zo schreven we recentelijk. In Nederland worden de meest uiteenlopende producten gemaakt, van achtbanen tot flitspalen, maar vier deelsectoren springen er bovenuit in MT's Maakindustrie-100, omdat er meerdere bedrijven met succes in actief zijn. Hierin zijn we in ieder geval groot:

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 17 juni 2014

Bitcoin-goeroe lokt miljonairs naar Caribisch belastingparadijs

Roger Ver werd rijk door vroeg te investeren in bitcoin en staat sindsdien bekend als Bitcoin Jesus. Ver is een nieuwe business begonnen: bij hem kun je met bitcoin het staatsburgerschap van het Caraïbische belastingparadijs Saint Kitts and Nevis kopen.

Als je onroerend goed ter waarde van 400.000 dollar koopt, krijg je daar een paspoort voor, waarmee je zonder visum naar 120 landen kunt reizen. Saint Kitts kent geen inkomens- en vermogensaanwasbelasting, en een ruimhartig bankgeheim.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 juni 2014

Wat kunnen we morgen van de Fed verwachten?

Morgenavond staat het rentebesluit van de Fed op het programma. Dit is uiteraard een evenement die voor de nodige beweging gaat zorgen. Het rentebesluit staat gepland om 20:00 uur en aansluitend zal Janet Yellen rond 20:30 uur haar toespraak geven.

Natuurlijk zal er vooral worden gekeken naar het besluit van de Fed wat betreft het stimuleringsbeleid. De Fed heeft de afgelopen maanden keurig dit stimuleringsbeleid afgebouwd met telkens 10 miljard dollar. De verwachting is daardoor ook dat Janet Yellen opnieuw zal melden dat de Fed haar stimuleringsbeleid met 10 miljard dollar verder zal afbouwen.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: dinsdag 17 juni 2014

De doodgezwegen opstand in Saoedi-Arabië

De bevolking van Libië kwam in opstand tegen kolonel Gadaffi. De Syriërs kwamen in opstand tegen president Assad.

In Irak heeft een groot leger van Soenitische opstandelingen hele provincies veroverd en bedreigt de oliewinning. Daardoor is de olieprijs op de wereldmarkt flink opgelopen. Gelukkig is er geen opstand in het belangrijkste olieproducerende land in het Midden-Oosten, Saoedi-Arabië.

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: maandag 16 juni 2014

Olie en goud stijgen door spanningen in Irak

Een escalatie van het conflict in Noord-Irak frustreert de olieproductie van het land. Dit gaat ook gepaard met een toename van de vraag naar goud als veilige haven. Militante groeperingen (ISIS, aan de al-Qaida gelieerde terreurgroep) zijn de weg naar Bagdad ingeslagen nadat ze de controle hadden bemachtigd over Mosul. Irak is verantwoordelijk voor iets meer dan 10 % van de OPEC productie.

[...]