Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 21246 tot 21250
Bron: ad.nl
Geplaatst: donderdag 8 mei 2014

DNB: bitcoin is geen bruikbaar alternatief voor geld.

Virtuele valuta's als de bitcoin zijn geen bruikbaar alternatief voor het huidige geld en het is onwaarschijnlijk dat zij dat op afzienbare termijn wel zullen worden. Dat stelt De Nederlandsche Bank (DNB), die eerder al waarschuwde dat er risico's kleven aan beleggingen in digitale 'munten'.

'Virtuele valuta's staan momenteel volop in de belangstelling door hun innovatieve karakter en de vraagtekens die zij zetten bij het huidige financiële systeem', schrijft DNB. 'Maar dat maakt ze niet tot een middel dat de basisfuncties van geld vervult.' Als ruilmiddel zijn ze volgens de centrale bank tot op zekere hoogte geschikt, maar als rekeneenheid en oppotmiddel niet, omdat de waarde daarvoor te sterk fluctueert.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 8 mei 2014

ECB handhaaft zoals verwacht rentetarief

De Europese Centrale Bank (ECB) handhaaft zoals verwacht de rentetarieven.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 8 mei 2014

Zimbabwe geeft goud en diamanten als onderpand voor lening

Zimbabwe zal de toekomstige opbrengst uit de export van diamanten en goud als onderpand aanbieden aan de Chinezen. China heeft voor $1,5 miljard uitgeleend aan Zimbabwe, maar het is de vraag of die lening wel op tijd terugbetaald kan worden. Het land heeft veel schulden af te lossen.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 8 mei 2014

De Top 10 Goud van de wereld

Op basis van de cijfers over het jaar 2013 blijkt dat China het land is dat het meeste goud produceert. China mijnde in 2013 zo’n 14 miljoen ounces goud. De mijnproductie groeide afgelopen jaar met 6% ten opzichte van 2012 (ruim 13 miljoen ounces goud). Het tweede land is Australië met ruim 8,5 miljoen ounces goud. Ook Australië zag de output van de mijnen groeien. De stijging kwam neer op 5%. De USA boekte een daling van 2% en werd ingehaald in 2013 door de Russen, die een groei boekte van maar liefst 8%. Het vijfde land is Afrika en noteerde een lichte groei van 1%.

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: donderdag 8 mei 2014

Nederland helpt de Russen

Als Rusland te maken krijgt met westerse sancties, dan zal dat voor de inner circle van Poetin weinig uitmaken. Met behulp van de fiscaal vriendelijke structuur in Nederland hebben ze hun financiële belangen allang veilig gesteld.