Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 2126 tot 2130
Bron: Cassandraclub
Geplaatst: woensdag 29 maart 2017

Komt er nu toch een kunstmatig eiland in de Noordzee?

In november 2007 nam de Tweede Kamer een motie aan van CDA’er Joop Atsma. In de motie werd het toenmalig kabinet gevraagd om een verkennend onderzoek uit te voeren naar een tulpvormige Noordzeepolder. Een meerderheid van de Kamerleden dacht dat zo’n kunstmatige eiland wel haalbaar is. Het initiatief voor het eiland kwam van het Innovatieplatform, voorgezeten door CDA-premier Balkenende.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 29 maart 2017

Must-see video: Navalny leert Poetin welk een machtig wapen een drone is

De Russische oppositieleider Alexei Navalny is maandag veroordeeld tot 15 dagen gevangenis voor het negeren van de bevelen van een agent. Hij moet ook een geldboete van 320 euro betalen voor zijn aandeel in het organiseren van een reeks betogingen afgelopen weekeinde. Daaraan namen tienduizenden Russen deel, in gans het land. Ze gingen in meer dan negentig steden de straat op. Ondertussen zijn duizenden betogers opgepakt. Mensenrechtenorganisaties komen advocaten te kort om ze alle rechtsbijstand te geven. “Navalny vormt wel degelijk een bedreiging voor het Kremlin,” schrijft de Times of London in een editoriaal, “omdat hij begrijpt dat het ongenoegen met betrekking tot de corruptie die de Russische staat verlamt een zaak van nationaal belang is geworden.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 29 maart 2017

Overhandigde Trump Merkel echt een factuur voor 346 miljard euro?

Duitsland gaat in geen geval in op de vraag van de Amerikaanse president Donald Trump om dringend 346 miljard euro achterstallige bijdragen voor de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (Navo) te storten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 maart 2017

Dow Jones tekent voor langste verliesreeks sinds 2011

De Dow Jones daalde maandag voor de 8e handelsdag op rij. Het is van augustus 2011 geleden dat beleggers nog 8 dagen na elkaar aandelen verkochten op Wall Street. De Amerikaanse aandelenmarkt is op weg naar de eerste daling op maandbasis sinds oktober en de slechtste maand sinds januari 2016.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 29 maart 2017

EU-sancties tegen Rusland zijn rechtmatig

De sancties die de Europese Unie tegen Rusland heeft getroffen zijn rechtmatig. Dat heeft het Europees Hof van Justitie vandaag geoordeeld.