Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 21251 tot 21255
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 8 mei 2014

Prijs nikkel naar hoogste niveau in 15 maanden

Niet alleen de zogeheten soft commodities, maar ook metalen als zink, koper en nikkel worden weer duurder. De prijs van nikkel steeg zelfs naar het hoogste niveau in vijftien jaar. In alle gevallen zijn dreigende tekorten de oorzaak, zo schrijft Cor Wijtvliet in zijn column.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 8 mei 2014

Britse bank Barclays schrapt zevenduizend banen

De Britse bank Barclays zet fors het mes in zijn zakenbankdivisie. Daardoor komen tussen nu en 2016 ongeveer zevenduizend banen te vervallen, zo meldde het financiële concern donderdag. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 8 mei 2014

Wat vele nog niet weten over de oorlog in Oekraïne

De oorlog in Oekrane lijkt een ver van mijn bed show voor de meeste Europeanen, maar Oekrane is Europa!! Wat zou jij zeggen als Rusland een stuk van Polen of Oostenrijk zou innemen? Die landen liggen niet ver van Oekrane. Putin speelt een spel op hoog niveau. De oorlog in Oekrane is een echte game-changer in de moderne machtsverhoudingen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 8 mei 2014

VS willen Rusland speciale douanevoordelen ontnemen

De Verenigde Staten willen Rusland het recht ontnemen om bepaalde goederen tolvrij in te voeren. Het zogenaamde 'Generalized System of Preferences' (GSP) laat bepaalde landen toe tolvrij goederen te importeren om concrete handelsvoordelen tot stand te brengen. President Barack Obama plant nu Rusland in dit programma niet meer als "begunstigd ontwikkelingsland" aan te duiden. Dat heeft het Witte Huis woensdag meegdeeld.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 7 mei 2014

'Fed moet groei blijven stimuleren'

De Amerikaanse centrale bank moet de economische groei blijven stimuleren.