Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 21256 tot 21260
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 april 2014

Zal de goudprijs ooit herstellen van de crash?

Ongeveer een jaar geleden onderging de goudprijs een correctie met 15 procent op zeggen en schrijven van twee trading dagen. Het jaar 2013 als geheel was een buitengewoon volatiel jaar voor de edele metalen in het algemeen, en voor zilver in het bijzonder. Er kwam een einde aan een bull run die bij het goud 12 jaar had geduurd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 15 april 2014

Rentesprong moet waardedaling Oekraïense munt stoppen

De Oekraïense centrale bank grijpt in om de sterke waardedaling van de munt van het land, de hryvna, een halt toe te roepen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 15 april 2014

Bankrun in Oekraïne?

In Oekraïne hebben spaarders in de afgelopen maand 5,9% van hun spaartegoed van de bank gehaald. Het gaat om een bedrag van omgerekend $2 miljard. Steeds meer spaarders vertrouwen de banken niet meer en halen het geld in huis. Ze laten zich niet lokken door een rente van 19,5%. De munt heeft dit jaar al 37% van haar waarde verloren tegenover de euro.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 15 april 2014

Waarom is de rente zo laag?

De lange rente daalt en daalt al meer dan 30 jaar op rij. Volgens het IMF is dat een onwenselijke situatie. Het huidig lage niveau zet beleggers aan tot onverantwoord risico’s nemen.

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: dinsdag 15 april 2014

Goudprijs weer omhoog door spanningen in de Oekraïne

Door de toenemende geopolitieke spanningen in de Oekraïne waar Rusland met groot machtsvertoon klaarstaat om in te grijpen, hebben beleggers hun pijlen gericht op het edelmetaal.  Volgens de NAVO heeft Rusland inmiddels een grote troepenmacht op de been op Oekraïens grondgebied nabij de grens met Moldavië.

[...]