Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 21256 tot 21260
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 26 mei 2014

Duitsland weigert om de grote geldschieter te worden

Dat er van alles fout loopt in de Eurozone is een bekend gegeven. De crisis heeft een diepe kloof geslagen tussen het noorden en het zuiden van het continent. Bij de kern van de Eurozone gaat het economisch voor de wind, in de periferie is het huilen met de pet op. Landen in moeilijkheden kregen zware besparingsmaatregelen opgelegd.

In de praktijk heeft het noorden het zuiden moeten financieren, zonder die steun waren landen als Griekenland, Portugal, Cyprus en Ierland gewoon omgevallen. Het spreekt voor zichzelf dat bijvoorbeeld de Duitsers het beu zijn om financieel op te draaien voor de gaten in de zakken die de Zuid-Europese landen hebben.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 26 mei 2014

Marc Faber houdt vertrouwen in het goud

Als er een goudkever pur sang is dan is het wel Marc Faber. Faber stelt vast dat U.S. Fed Chair Janet Yellen tegenstrijdige verklaringen aflegt. In maart verklaarde ze dat de Amerikaanse centrale bank tegen het einde van de zomer of bij het begin van de herfst kan stoppen met het inkopen van obligaties.

Het einde van het quantitative easing programma van de Fed zou al snel gevolgd worden door een stijging van de rente. Yellen hanteert in dat verband een tijdshorizon van ongeveer 6 maanden. Dat betekent dat de rente in de U.S. sneller dan algemeen verwacht zou beginnen te stijgen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 26 mei 2014

Ook de Oostenrijkse centrale bank laat goudvoorraad controleren

In navolging op de Bundesbank laat nu ook de Oostenrijkse centrale bank haar goudvoorraad controleren. Om precies te zijn het gedeelte dat in Londen opgeslagen ligt bij de Bank of England. Uit de toelichting van de gouverneur van Oostenrijkse centrale bank maken we op dat het besluit onder publieke druk genomen is.

Bron:
Geplaatst: maandag 26 mei 2014

Beleggers duiken op platina en palladium

De hoeveelheid platina en palladium in ETF’s is naar een recordniveau gestegen , zo schrijft HSBC is een nieuwsupdate aan beleggers. De bank baseert zich op cijfers van Bloomberg, waaruit blijkt dat de zeven grootste platina-ETF’s ter wereld momenteel over 2.727.658 troy ounce platina beschikken. Alleen dit jaar werd er al 222.583 troy ounce aan de ETF’s toegevoegd, omgerekend is dat 8,9%.

De acht grootste palladium-ETF’s zagen een nog grotere toename in populariteit. Afgelopen donderdag beschikten deze acht gezamenlijk over 2.782.555 troy ounce, waarvan 617.733 troy ounce dit jaar werd ingebracht. Dat is een stijging van omgerekend 28,5% in minder dan vijf maanden tijd. De komst van twee nieuwe ETF’s heeft de markt een grote impuls gegeven, want deze twee zijn samen verantwoordelijk voor het grootste deel van de toename.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 26 mei 2014

Column Kees de Kort | Min 18 is nog steeds heel slecht

De S&P 500 boekt een all time high. Voor beleggers een signaal dat het goed gaat met Amerika. Maar BNR's Kees de Kort ziet dat heel anders.