Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 21261 tot 21265
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 mei 2014

Amerika komt met nieuwe sancties tegen Rusland

De aanhoudende zorgen in Oekraïne hebben al verschillende levens gekost. En dit moet stoppen, daar zijn zowel Europa als Amerika het over eens. Het stoppen van Rusland is op dit moment de hoogste prioriteit. De gehele wereldeconomie loopt namelijk een bijzonder groot gevaar om geraakt te worden door de verdergaande acties die Rusland neemt tegenover Oekraïne.

Dat de Krim voor Putin het schaakstuk is mag inmiddels duidelijk zijn. Het ging hem namelijk als eerste voornamelijk over het innemen van de Krim. De Krim beschikt namelijk over een haven die voor Rusland van grote waarde is voor de doorvoering van exportproducten. Het veroveren van de Krim ging duidelijk tegen de wetten in die door de wereldbeleidmakers zijn gemaakt. En hierbij is Rusland dus over de streep gegaan.

Bron: ad.nl
Geplaatst: donderdag 8 mei 2014

DNB: bitcoin is geen bruikbaar alternatief voor geld.

Virtuele valuta's als de bitcoin zijn geen bruikbaar alternatief voor het huidige geld en het is onwaarschijnlijk dat zij dat op afzienbare termijn wel zullen worden. Dat stelt De Nederlandsche Bank (DNB), die eerder al waarschuwde dat er risico's kleven aan beleggingen in digitale 'munten'.

'Virtuele valuta's staan momenteel volop in de belangstelling door hun innovatieve karakter en de vraagtekens die zij zetten bij het huidige financiële systeem', schrijft DNB. 'Maar dat maakt ze niet tot een middel dat de basisfuncties van geld vervult.' Als ruilmiddel zijn ze volgens de centrale bank tot op zekere hoogte geschikt, maar als rekeneenheid en oppotmiddel niet, omdat de waarde daarvoor te sterk fluctueert.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 8 mei 2014

ECB handhaaft zoals verwacht rentetarief

De Europese Centrale Bank (ECB) handhaaft zoals verwacht de rentetarieven.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 8 mei 2014

Zimbabwe geeft goud en diamanten als onderpand voor lening

Zimbabwe zal de toekomstige opbrengst uit de export van diamanten en goud als onderpand aanbieden aan de Chinezen. China heeft voor $1,5 miljard uitgeleend aan Zimbabwe, maar het is de vraag of die lening wel op tijd terugbetaald kan worden. Het land heeft veel schulden af te lossen.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 8 mei 2014

De Top 10 Goud van de wereld

Op basis van de cijfers over het jaar 2013 blijkt dat China het land is dat het meeste goud produceert. China mijnde in 2013 zo’n 14 miljoen ounces goud. De mijnproductie groeide afgelopen jaar met 6% ten opzichte van 2012 (ruim 13 miljoen ounces goud). Het tweede land is Australië met ruim 8,5 miljoen ounces goud. Ook Australië zag de output van de mijnen groeien. De stijging kwam neer op 5%. De USA boekte een daling van 2% en werd ingehaald in 2013 door de Russen, die een groei boekte van maar liefst 8%. Het vijfde land is Afrika en noteerde een lichte groei van 1%.