Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 21266 tot 21270
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 26 mei 2014

Voormalig hoofdeconoom ECB: "Het geldsysteem is pure fictie"

Volgens Jurgen Stark, voormalig hoofdeconoom van de Europese Centrale Bank en voormalig vicepresident van de Bundesbank is het geldsysteem niets meer of minder dan pure fictie. Hij stelt dat centrale banken de controle over de situatie compleet zijn kwijtgeraakt en dat een tweede 'Lehman' moment niet meer op te vangen is. Volgens Stark doet men er verstandig aan wat goud of zilver te bezitten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 26 mei 2014

IMF wil meer samenwerking centrale banken

Directeur Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) roept op tot meer samenwerking van centrale banken, om zo beter de uitdagingen het hoofd te bieden die voortkomen uit het steeds complexer wordende financiële systeem. 

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: zondag 25 mei 2014

Goudmanipulatie “het topje van de ijsberg”

Afgelopen week waren er belangrijke berichten over goudmanipulatie. De manipulatie van de goudprijs is veel besproken onder de goldbugs maar inmiddels is de mainstream media ook wakker geworden. De Duitstalige televisiezender 3 Sat maakte een reportage over de vermeende goudprijs manipulatie. Maar meer brekend nieuws was de boete die Barclays Bank kreeg voor de manipulatie van de goudprijs ten koste van een cliënt van de bank. Barclays kreeg een boete van €32 miljoen omdat goudhandelaar Daniel Plunkett in de pool van de gold fixers een mail stuurde met de wens om een “mini puke” voor goud.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 25 mei 2014

TA Special: De driehoekspatronen in de edele metalen

“Gold assets in biggest bullion ETF drop to lowest since 2008” lazen we deze week op Bloomberg. De ETF van de edele metalen waarvan sprake is, is de zeer bekende en zeer liquide GLD ETF. Dit nieuws trok onze aandacht en vooral het einde van de titel (“since 2008”) is uitermate interessant. In het artikel wordt dit verder gespecificeerd tot december 2008. We keken even op de weekgrafiek en stelden vast dat eind 2008 de goudprijs stevig hoger spurtte! Net op het moment dat heel wat beleggers uit de GLD tracker stapten. Kortom, dit artikel wijst nog maar eens op het zeer pessimistische sentiment op de goudmarkt. En we weten dat op dat ogenblik de trendommekeer nabij is (wat trouwens in 2008 op sublieme wijze geïllustreerd werd).

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 25 mei 2014

Goud en zilver report (Week 21)

De prijzen van goud en zilver bleven de afgelopen week opnieuw dicht bij huis. Goud steeg met 0,39% en de zilverprijs klom met 0,89%. In dollars waren de uitslagen nog kleiner. Ondertussen blijft de vraag naar goud op peil, zo blijkt uit cijfers van de World Gold Council. Ook kocht Rusland in april veel goud bij, maar liefst 28 ton.