Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 21271 tot 21275
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 20 juni 2014

Waarom goud deel moet uitmaken van iedere portefeuille

Goud is een van de moeilijkste activa om te waarderen. En toch is iedereen erbij gebaat om een deel van zijn vermogen te beleggen in goud. De goudprijs kan zeker in deze tijden rare sprongen maken en onvoorspelbaar reageren op nieuws. Maar goud dient als indekking voor verschillende aspecten en biedt een zekerheid in je portefeuille.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 20 juni 2014

Europese recessie terug van nooit weggeweest

De recessie in Europa lijkt terug te keren, men spreekt al niet meer van een economisch herstel maar van de recessie die een pauze nam. Deflatie, amper of geen economische groei en hoge werkloosheid lijkt van Europa een vogel voor de kat te maken. Maar wat men in de media altijd over zwijgt is dat enkel reële groei Europa kan redden terwijl iedereen het altijd over nominale groei heeft.

Zo kan een economie reëel groeien terwijl het nominaal krimpt én deflatie heeft. – 1 % economische ‘groei’ en – 2 % deflatie geeft een reële economische groei van 1 %. Het zijn echter de overheden en de centrale banken die het in deze omstandigheden moeilijk krijgen, maar deflatie en een nominale krimp van de economie moeten niet per se slecht nieuws zijn, in tegenstelling tot wat men u wilt doen geloven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 juni 2014

Het niet bezitten van goud is gevaarlijk

Veel goudkevers hebben rake klappen gekregen toen het goud vorig jaar onderuit ging. Daar waren ook verschillende miljardairs bij, mannen die stuk voor stuk een gouden toekomst voor de edele metalen hadden voorspeld. Die is er voorlopig echter nog niet gekomen.

Paulson & Co.’s John Paulson, Bridgewater’s Ray Dalio, Dundee’s Ned Goodman, Lionsgate stichter Frank Giustra en vele anderen betaalden het gelag, ze leden grote verliezen op hun posities in goud. De meesten van hen blijven echter het goud door dik en dun verdedigen. Bovendien hebben ze versterking gekregen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 20 juni 2014

30 procent van de Britten leeft onder armoedegrens

Het aantal Britten dat onder de armoedegrens leeft, is de afgelopen dertig jaar meer dan verdubbeld tot 33 procent, hoewel ook de Britse economie in diezelfde periode is verdubbeld. Dat schrijft de Britse krant The Guardian op basis van het rapport van het 'Poverty and Social Exclusion project' (PSE) dat vandaag is verschenen.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 20 juni 2014

Zilverprijs breekt uit, stijging van ruim 4%

Vandaag is de zilverprijs met een noodvaart door de belangrijke weerstand van $19,99 gebroken. De koers van zilver steeg van $19,79 naar de huidige $20,60 per troy ounce. Zilver bevindt zich sinds 2011 ($48) in een dalende trend. Eind juni 2013 werd het dieptepunt neergezet op $18,49. In 2014 op 24 februari heeft de zilverprijs bijna de $22 aangetikt. Vervolgens is de koers weer onder de $20 gezakt.