Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 21281 tot 21285
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 10 april 2014

Griekenland keert terug op de kapitaalmarkt

De Europese schuldencrisis is volledig naar de achtergrond verdwenen. De rente op Spaanse en Portugese staatsobligaties staat weer uitzonderlijk laag en vandaag kan zelfs Griekenland weer geld ophalen bij beleggers. Is er dan helemaal geen crisis geweest?

Bron: farmingafrica.net
Geplaatst: donderdag 10 april 2014

Afrika wordt graanschuur van de wereld

Dat Afrika de landbouwproductie verdrievoudigt is een reële optie. Daarmee is de honger in de wereld meteen opgelost.

De Afrikaanse graanproductie ligt gemiddeld op 1,3 ton per hectare. Een productieverhoging tot 4 ton is volgens professor Pablo Tittonell hem goed te doen. “Daarmee is de honger meteen opgelost.”

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 10 april 2014

Rusland zet miljarden op Belgische rekeningen

Rusland heeft een deel van zijn Amerikaanse activa ondergebracht in België. Daarmee kunnen de Russen een eventueel Amerikaanse embargo omzeilen, zo schrijft de zakenkrant L'Echo vandaag.

Bron: biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 9 april 2014

De Nieuwe Armoede

Er zijn mensen die vinden dat de discussie over armoede in een welvaartsstaat, zoals ons groene polderlandje, hier niet op z’n plaats is. Er zijn namelijk landen waar de armoede nog 1000 maal erger is. Waar de kinderen op straat sterven van honger en dorst. Waar landgenoten elkaar bestrijden vanwege de verschillende religie. Waar gebrek is aan allerlei gebruiksvriendelijke hulpmiddelen. Waar men om te overleven uren moet lopen naar de waterput met kruiken op hun hoofd. Dat is ‘Verweggistan’ en de ‘ver-van-mijn-bed-show’. Daar praten we niet over, daarvoor hebben we onze hulporganisaties. Nog altijd geven we gul aan Giro 555 bij grote natuurrampen met duizenden slachtoffers. Wij zouden niet moeten zeuren over onze binnenlandse conjunctuurproblemen, want wij hebben het helemaal niet slecht. In zekere zin is dat natuurlijk waar.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 9 april 2014

Over het monetaire systeem: Uw geld of uw leven

Brecht Arneart van Macrotrends aan het woord. Interessante en diepgaande analyse.