Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 21281 tot 21285
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 7 mei 2014

Inflatie: Minder eten voor je geld

Het Amerikaanse TV-programma The National laat zien dat men in de supermarkt steeds minder krijgt voor hetzelfde geld. De stijgende voedselprijzen uiten zich niet alleen in duurdere boodschappen, maar ook in verpakkingen die minder gevuld zijn. Wordt dit effect meegenomen in de berekening van de inflatie? 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 7 mei 2014

Tijd om toe te geven dat de piek in de goudprijs achter ons ligt ?

De goudprijs stagneert al enige tijd rond $ 1.300. Recent circuleerde er een grafiek over de goudprijs die aangaf dat de goudprijs in 2011 een gelijkaardig piek beleefde als in de jaren 70. Aangepast aan inflatie zou de goudprijs in 2011 even hoog hebben gestaan als $ 850 eind jaren 70. Is $ 1.300 dan een laatste kans om te verkopen of is die grafiek verkeerd en is dit de laatste kans om nog te kopen?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 7 mei 2014

Meer werknemers bij de Amerikaanse overheid

Vorige week bracht Deutsche bank een artikel uit waarin werd aangetoond dat het aantal werknemers bij de Amerikaanse overheid voor het eerst sinds vijf jaar weer begint aan te trekken. Normaal gesproken zouden we zeggen dat dat een goed teken is. De kaarten liggen er echter deze keer anders bij. Wij hebben namelijk een grafiek gevonden die ons laat zien dat we helemaal niet zo blij moeten zijn met een groeiend aantal werknemers bij de Amerikaanse overheid.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 7 mei 2014

JPMorgan sluit rekeningen van niet-Amerikaanse diplomaten

De Amerikaanse bank JPMorgan Chase is bezig met het afsluiten van bankrekeningen van huidige en gewezen hoge niet-Amerikaanse verantwoordelijken en diplomaten. Dat is vernomen van een bron dicht bij het dossier.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 7 mei 2014

Griekenland komt nooit uit de schulden

Afgelopen jaar was sprake van een overschot van 0,8 procent op de Griekse begroting. Een opmerkelijk gegeven aangezien toen Griekenland een paar jaar eerder haar werkelijke tekorten opbiechtte ze daarmee de euro nog aan de rand van de afgrond had gebracht.