Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 21286 tot 21290
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 14 juni 2014

Hoe langer de bar open blijft, hoe zwaarder de kater zal zijn

Hoewel er soms wel sprake is van een pauze als er weer eens wat meer twijfel is, blijven de koersstijgingen op de beurzen over het algemeen aanhouden. En ondanks wat een aantal optimisten blijven voorschotelen, is dat voor een verstandig en rationeel denkende mens eigenlijk onbegrijpelijk. De koersstijgingen zijn immers niet het resultaat van een betere conjunctuur of van duurzame sterkere winststijgingen bij de bedrijven, maar gewoon van de overtuigen dat de centrale banken er alles zullen aan doen om het feest voort te laten duren.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 14 juni 2014

Russische hulp voor de dollar

De grootste gasproducent ter wereld, het Russische Gazprom, is met een aantal van zijn meest belangrijke klanten overeengekomen dat leveringen voortaan zullen worden betaald in Euro’s. Met een andere afnemers is overeengekomen voortaan met Roebels of met de eigen valuta te betalen. De Russiche staat is meerderheidsaandeelhouder in Gazprom.  Gezien de omvang van Gazprom is hier sprake van belangrijke gebeurtenissen. Als er, en dat is waarschijnlijk, sprake is van een reactie van de Russische overheid op de sancties van de Amerikanen dan laat deze aan duidelijkheid weinig te wensen over.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 14 juni 2014

Roekeloze Fed kan goudprijs opjagen tot 5,000 dollar

Peter Schiff, chief executive officer van Euro Pacific Capital, staat er om bekend zich aan uitspraken te wagen die iemand anders niet doet of niet durft te doen. Hij is een veelgevraagd spreker op colloquia, ook al omdat Schiff een man is die niet op zijn tong is gevallen. Hij staat op de eerste plaats bekend als een goud bull.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: zaterdag 14 juni 2014

Is de devaluatie van de dollar onvermijdelijk?

Volgens Peter B. Meyer is een devaluatie van de dollar onafwendbaar geworden, nu de steun voor de wereldreservemunt in hoog tempo wegvalt. Gazprom wil gas in euro's afrekenen en Rusland voegt al enige tijd geen dollars meer aan haar reserves toe. Een devaluatie van de dollar gaat volgens Jim Rickards gepaard met een aanzienlijk hogere goudprijs.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 13 juni 2014

Column Kees de Kort | Uit de winterdip

Nieuwe cijfers over de Amerikaanse economie laten opnieuw 'het bekende beeld' zien, stelt BNR's Kees de Kort vast. "Het ging gisteren dan toevallig over de detailhandelsverkopen: die vielen een tikje tegen. Daar stond tegenover dat de cijfers over april weer naar boven waren bijgesteld.