Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 21296 tot 21300
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: zaterdag 3 mei 2014

Canadees Munthuis draait recordjaar

Voor de Canadian Mint was 2013 een recordjaar. Het Canadese Munthuis is bekend om de productie van de gouden en zilveren Maple Leaf. Pure zilveren en gouden beleggingsmunten. Vorig jaar boekte het munthuis een omzet van $3,4 miljard, het hoogste cijfer sinds haar bestaan. De winst voor belastingen kwam uit op $48 miljoen.

De Canadian Mint heeft de groei te danken aan de verbreding van het assortiment, implementatie van nieuwe technologieën, afzet in de nieuwe regio’s en een recordverkoop van de zilveren Maple Leaf. Het Munthuis boekte een recordverkoop in numismatische munten. Er werden 200 soorten munten geproduceerd en afgelopen jaar werden er 70 thema’s volledig uitverkocht. De populairste thema’s waren de oorlog van 1812, de munten van de vogels uit Canada en de 75ste verjaardag van Superman.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: zaterdag 3 mei 2014

EU-commissaris waarschuwt voor sancties tegen Rusland

Obama won't be happy! "It would harm everybody, the Europeans and the Russians," warned Olli Rehn, the European Commissioner for Economic Affairs, adding that "any 'sensible' European Union citizen should oppose further sanctions on Russia because of the economic cost for Europe." As Merkel and Obama cozy'd up for discussions this morning, we can only imagine the promises being made if only she will support his crusade (which she clearly was unwilling to judging from the press conference). Perhaps she should check in with her nation's CEOs (who have vociferously demanded no more sanctions) and, as Rehn acknowledges, the slowing Russian economy is already having a “negative impact” on Finland and Austria, and "that economic fallout probably will spread to Germany, Poland and the Baltic countries."

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 3 mei 2014

Portugal kan opnieuw zonder financiële steun

Portugal heeft het eindexamen van de trojka (EU, ECB & IMF) met succes doorstaan. Sinds mei 2011 kon Portugal rekenen op hulp, maar na een laatste controle van de rekeningen besloten Portugals internationale schuldeisers nu dat het land rijp is om zich te ontdoen van de hulp.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 3 mei 2014

Aardgasprijzen vertonen stijgende trend in de U.S.

De spanningen op de aardgasmarkt worden steeds groter en dat aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. In Europa is Rusland natuurlijk de grote stoorzender of zou dat toch alleszins kunnen worden. Als de Russen aan de gaskraan beginnen te morrelen kunnen hier nog rare zaken gebeuren.

De landen die sterk afhankelijk zijn van Russisch aardgas zullen nieuwe toeleveranciers moeten gaan zoeken. En die zoektocht kan uiteindelijk alleen maar tot gevolg hebben dat de prijzen voor aardgas zullen stijgen. De zomer staat weliswaar voor de deur, maar vanaf de herfst kan het opnieuw spannend worden want zoals iedereen weet dat het gedrag van de Russen onvoorspelbaar is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 3 mei 2014

Waar blijft de euforie op de Amerikaanse beurzen?

We horen met de regelmaat van een klok vertellen dat de Amerikaanse beurzen een bubble zijn geworden. Inderdaad bevinden die Amerikaanse beurzen zich nu al meer dan 5 jaar in een haussefase zonder dat er zich correcties (die naam waardig) hebben voorgedaan. Sommige waarnemers maken zich daar zorgen over.