Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 21296 tot 21300
Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: woensdag 9 april 2014

Moskou wil Russische bedrijven van buitenlandse beurzen af.

Russische bedrijven moeten hun beursnoteringen in het buitenland beëindigen en hun stukken naar de markt brengen in Moskou om ze te beschermen tegen de internationale sancties tegen Rusland. Die oproep deed de Russische vicepremier Igor Sjoevalov vandaag.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 9 april 2014

Shell levert schatkist bijna 7 miljard op

Oliemaatschappij Shell heeft vorig jaar in totaal 9,5 miljard dollar (6,9 miljard euro) aan belastingen en accijnzen afgedragen in Nederland. 

Bron:
Geplaatst: woensdag 9 april 2014

Goudhandel in Dubai met 73% gestegen

Dubai profiteert van een toenemende vraag naar fysiek goud vanuit Azië. Vorig jaar werd er bij het Dubai Multi Commodities Centre ( DMCC) in totaal 2.250 metrische ton goud verhandeld, omgerekend is dat een bedrag van ongeveer $75 miljoen. Vergeleken met 2012 was dat een stijging van 73% in volume.

Volgens Bullionstreet liep 40% van al het fysiek verhandelde goud via Dubai. Dat komt door de strategische ligging van de oliestaat, tussen de Westerse landen met grote goudvoorraden en de Oosterse landen met een toenemende vraag naar goud. Maar het is niet alleen de ligging die Dubai aantrekkelijk maakt voor goudhandelaren. Ook de wetgeving, de financiële infrastructuur en de fysieke infrastructuur maken van Dubai een belangrijk financieel centrum in de regio.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 9 april 2014

Goudhandel in Dubai met 73% gestegen

Dubai profiteert van de grote verschuiving van goud van het Westen naar het Oosten. Door de strategische ligging van de oliestaat en door de goede financiële infrastructuur wordt er veel goud verhandeld. De afzetmarkten zijn de oliestaten in het Midden-Oosten en de opkomende economieën in het verre Oosten. In 2013 werd er 73% meer goud verhandeld via Dubai dan in 2012.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 9 april 2014

Leegstand in Londen

Superrijken van over de hele wereld kopen luxe appartementen in Londen. Ze meubileren het, trekken de deur achter zich dicht en vertrekken weer. Het gevolg is een toenemende leegstand in de Britse hoofdstad, terwijl de beschikbaarheid van appartementen door het buitenlandse geld verslechtert en de prijzen stijgen.