Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 2131 tot 2135
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 17 mei 2017

Beurs kent slechtste dag sinds Trump aan de macht kwam

De commotie rond de Amerikaanse president Trump heeft dan toch een impact op de beurzen. En die was ook in Brussel voelbaar. De Bel20 kreeg het grootste dagverlies sinds Trump te verwerken.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 17 mei 2017

5 schaduwkanten van rijkdom: wil je mij of mijn geld?

Een bezoeker stelde de vraag aan Quora.com of het echt de moeite loont om rijk te worden. Het topantwoord werd gegeven door een anonieme multimiljonair en het biedt inzicht in hoe het is om rijk te zijn. Er zitten ook een reeks levenslessen in. “Toen ik rond mijn vijfentwintigste mijn zaak verkocht was ik van de ene dag op de andere vijftien miljoen dollar rijker. Mijn  antwoord op je vraag is: rijk zijn is beter dan niet rijk zijn, maar het is lang niet zo goed als je denkt. Het grootste voordeel van rijk te zijn is dat je je niet zoveel zorgen meer hoeft te maken over geld. Er blijven dingen die buiten je budget liggen, maar de meeste kosten kan je maken zonder er echt over te moeten nadenken. Dat is mooi, maar er zijn ook nadelen verbonden aan rijk zijn.” Zoals:

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 17 mei 2017

Wereld gaat beter dan u uit het nieuws kan afleiden

Op het eerste gezicht lijkt de wereld het voorbije jaar veel minder stabiel te zijn geworden, maar toch blijkt de situatie minder dramatisch dan algemeen wordt gedacht.

Dat is de conclusie van een rapport van het Fund for Peace (FfP) over de kwetsbaarheid van de wereld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 mei 2017

Bill Gates, Warren Buffett en Mark Zuckerberg gebruiken allemaal deze 5-uur regel

Veel CEO’s en veel succesvolle mensen hebben een overvolle agenda. Toch slagen ze er op een of andere manier in om hun werk veel beter en efficiënter uit te voeren. Uit een onderzoek blijkt dat mensen zoals Bill Gates, Warren Buffett en Mark Zuckerberg een bepaald patroon volgen. Dit patroon kan je toepassen met de 5-uur regel.

De meest succesvolle mensen maken iedere dag tijd vrij om zichzelf beter te maken, ongeacht de drukte. Op die manier blijven ze groeien. Dit kan al door 1 uur per dag bepaalde dingen te doen, of 5 uur per week. Meer moet het niet zijn, maar het maakt wel een groot verschil.

De 5-uur regel kan je opdelen in 3 onderdelen: lezen, reflectie en experimenteren.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 17 mei 2017

Waarom verdampt het geloof in een sterke dollar?

De nu al 3 jaar op rij aangekondigde pariteit tussen de euro en de dollar – wat betekent dat de euro en de dollar even veel waard zouden zijn – lijkt er maar niet te komen. Integendeel. Hefboomfondsen en speculanten zetten vorig jaar massaal in op de stijging van de dollar, maar desondanks is de echte klim nooit ingezet. Volgens het persagentschap Bloomberg denkt vandaag nog amper 14% van de speculanten dat de dollar in 2017 de euro alsnog zal inhalen. Teken aan de wand: de dollar noteert woensdag op zijn laagste niveau in zes maanden (1,1115). Ook zakenbank Goldman Sachs heeft zijn prognose voor de dollar ondertussen bijgesteld. Eerder dan pariteit verwacht de bank eind 2017 een euro waarvoor 1,05 dollar moet worden betaald. 

Er zijn een aantal redenen waarom de dollar niet stijgt: