Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 21306 tot 21310
Bron: koopwoningen.nl
Geplaatst: maandag 5 mei 2014

Woningverkoop in april: stijgingspercentage van 79%!

Een stijging van 79%. Een percentage dat toch wel heel duidelijk laat zien dat er iets gebeurt op de woningmarkt. Werden vorig jaar in april nog 9.500 woningen verkocht, dit jaar vlogen de woningen als warme broodjes over de toonbank. Makelaarsland noteerde uiteindelijk 17.000 verkochte woningen in april, zonder twijfel de beste maand in de afgelopen zes jaar. In maart eindigde de teller op 14.500 woningen. The only way is up!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 5 mei 2014

De goudprijs kan profiteren van het conflict in Oekraïne

De situatie in Oekraïne houdt de gemoederde al weken bezig. We lijken geen steek verder te komen in de oplossing van dit conflict. Rusland wil absoluut de Krim niet overgeven aan Oekraïne en daardoor staat zowel Europa als Amerika voor een groot dilemma. Afgelopen weekend werd zelfs gesproken over een eventuele derde wereldoorlog. Deze uitspraak heeft voor veel oproer gezorgd en daardoor wordt de druk alleen maar groter.

Bron: scmp.com
Geplaatst: maandag 5 mei 2014

Chinese banken hopen op Russische deals na sancties vanuit het Westen

Russia and China have been deepening economic ties in recent years, with trade between the two nations growing to US$89.2b last year

Chinese banks are seizing the opportunity to increase business ties with Russia in the wake of US sanctions. Photo: Imaginechina/Corbis

Chinese banks could be beneficiaries of deteriorating relations between Russia and the West, with pressure growing on European and US investment banks to stop dealing with Moscow.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 4 mei 2014

Goud en zilver report (Week 18)

De goudprijs zakte de afgelopen week met een half procent naar €937 per troy ounce en bereikte op donderdag het laagste niveau sinds eind januari. De zilverprijs zakte deze week met 1,45%, maar stond op donderdagmiddag even laag als vier jaar geleden. De zilverprijs daalt door een stijgende mijnbouwproductie, gecombineerd met een relatief zwakke industriële vraag. Ook verliezen meer beleggers het vertrouwen dat zilver weer de oude records gaat verbreken.

Bron: cassandraclub
Geplaatst: zondag 4 mei 2014

Peak-consumptie: winkelverkopen in Nederland nemen af

Eurostat publiceert elke maand een overzicht van de detailhandelverkopen in Europa. In die rapporten vergelijkt Eurostat de recente winkelverkoop met die uit het jaar 2010. In de eurozone verkochten de winkels in december 2013 4,4% minder dan het maandelijks gemiddelde in 2010. Dat komt niet alleen door de afgenomen koopkracht in de PIIGS-landen, Ook in Nederland dalen de winkelverkopen.

[...]