Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 21306 tot 21310
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 8 april 2014

Update week 14: Rusland & Iran in ruilhandel

Update week 14: Rusland & Iran in ruilhandel en zilveren beleggingsmunten populair 08 april 2014 in Algemeen, Macro Nieuws, Zilver

Afgelopen week steeg de goud- en zilverprijs licht. Goud liet een plus zien van 0,72% waar de zilverprijs met 0,60% steeg. Vrijdag werd het banencijfer in de VS bekend gemaakt. Het cijfer kwam uit op 192.000 waar gemiddeld gerekend werd op 200.000 extra banen. Goud en zilver profiteerde van het tegenvallende cijfer.

Bron: energienieuws.info
Geplaatst: dinsdag 8 april 2014

Gasprijs Europa daalt ondanks situatie op de Krim

Het conflict tussen Rusland en Oekraïne heeft slechts een kortstondig effect gehad op de prijs van gas in Europa. Deze ontwikkelingen hebben nog geen ingrijpende effecten gehad op de gasleveringen aan Europa. De invloed op de prijzen op de spotmarkt bleef beperkt tot een stijging van ongeveer 10 procent. Deze stijging is in de weken hierna echter weer teniet gedaan. Zo daalde de TTF-gasprijs zelfs tot het laagste punt sinds eind 2010. Deze prijsdaling is het gevolg van een bescheiden vraag naar gas door de milde weersomstandigheden in combinatie met grote voorraden. Pas als de temperaturen zodanig stijgen dat de vraag naar koeling toeneemt, zullen de prijzen weer aanzienlijk kunnen stijgen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 8 april 2014

Beleggers geloven weer in grondstoffen

Het jaar 2013 was een moeilijk jaar voor grondstoffenbeleggers, maar de vooruitzichten voor de nabije toekomst zijn goed. Tijdens de jaarlijkse Commodities Global Summit in Zwitserland werd de verwachting uitgesproken dat de economie de komende jaren weer zal aantrekken en dat daarmee de opgebouwde voorraden in grondstoffen worden weggewerkt.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: maandag 7 april 2014

‘Oplossing eurocrisis is pas halverwege’

De crisis in de eurozone is nog lang niet volledig opgelost. Daarom is het van groot belang dat de eurolanden hun eigen strengere regels nu strikt naleven. Dat stelde de Duitse centralebankpresident Jens Weidmann maandag bij een bezoek aan Amsterdam.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 7 april 2014

Athene keert in juni terug naar de geldmarkten

Over de terugkeer van Griekenland op de kapitaalmarkten wordt heel wat gefluisterd. Griekse media rapporteren dat het land al deze week opnieuw obligaties zou kunnen slijten. Maar minister van Financiën Yannis Stournaras remde die verwachtingen maandag af. "Er is absoluut geen haast bij", klonk het op de radio. "We zullen het in de eerste jaarhelft, aan het begin van de zomer doen."