Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 21316 tot 21320
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 11 juni 2014

Column Kees de Kort | Hypotheken en flexibele banen gaan niet samen

De Nederlandsche Bank stelt in de gister gepresenteerde halfjaarlijkse ramingen de groeiverwachtingen voor 2014 naar beneden bij. Niet verrassend, zegt BNR's Kees De Kort. "Het eerste kwartaal viel zwaar tegen."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 juni 2014

Goldman Sachs blijft geloven in commodities

In de sector van de commodities is de eerste golf van euforie inmiddels al weer lang achter de rug. De returns voor grondstoffen zijn in de afgelopen jaren duidelijk achtergebleven op die van aandelen en obligaties. Dat heeft voor nogal wat beweging in de sector gezorgd. Sommige banken hebben de markt voor commodities zelfs de rug toegekeerd.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 11 juni 2014

Column Kees de Kort | Eenvoudige baantjes in een hamburgertent of winkel

BNR's Kees de Kort kijkt na het pinksterweekend nog heel even achterom. Zijn oordeel over de cijfers over de arbeidsmarkt in de VS die vrijdag naar buiten kwamen? “Langzaam maar zeker sukkelt het door", gooit De Kort er een van zijn bekende oneliners tegenaan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 11 juni 2014

Er zijn wel degelijke goede redenen om goud te kopen

Al bijna 3 jaar zit de goudprijs in de hoek waar de klappen vallen. Na een piek van $ 1.900 in 2011 daalde de goudprijs al 35 %. Maar we ‘vieren’ bijna de eerste verjaardag van de bodem van de goudprijs eind juni 2013 en de goudprijs staat dit jaar nog steeds op winst. Ondanks deze en andere signalen blijft het sentiment extreem negatief.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 11 juni 2014

Italiaanse staatssteunbank keldert 20%

Aandelen van de Italiaanse Monte dei Paschi di Siena, de Italiaanse bank die drie keer staatssteun heeft gekregen in vijf jaar, is woensdag met 20% op de beurs onderuit gegaan. De handel is stilgelegd.

De bank probeert €5 miljard op te halen in de markt om daarmee nationalisatie te voorkomen.