Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 21316 tot 21320
Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 1 mei 2014

Column Kees de Kort | Shit happens

Groeide de Amerikaanse economie nog in de laatste twee kwartalen van 2013, dit kwartaal is de groei nul. "En wat is de reactie?", vraagt BNR's Kees de Kort. "Precies. Helemaal niks. Nul."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 1 mei 2014

China is een ware export gigant

De afgelopen tijd werd China vaak slecht in het daglicht gezet. Dit is overigens ook volledig terecht, want de Chinese economie is in een vertraging terecht gekomen. En deze vertraging kan er voor zorgen dat de groeidoelstelling van dit jaar niet gehaald wordt. Toch is het ook goed om China eens van een andere kant te bekijken. Europa en Amerika hebben overigens ook slechte tijden beleefd en China lijkt daar nu last van te hebben. Toch is de Chinese export verbluffend.

Bron: hypotheken-platform.nl
Geplaatst: donderdag 1 mei 2014

17.000 huizen verkocht in april, beste maand in zes jaar

In april van dit jaar werden de meeste huizen verkocht sinds het uitbreken van de crisis. Dat blijkt uit de woningmarktindicator van Makelaarsland. Volgens de indicator wisselden 17.000 huizen van eigenaar en waren er maar liefst 150.000 woningbezichtigingen.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 1 mei 2014

ABN verhoogt koersdoel goud

ABN heeft haar koersdoel voor goud verhoogd van $800 naar $925 per troy ounce. Dat is nog steeds ver beneden de actuele goudprijs van $1.280 per troy ounce. Analisten van de bank zijn van mening dat een herstellende economie de vraag naar goud negatief zal beïnvloeden. In de eerste vier maanden van dit jaar steeg de goudprijs met bijna 8%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 1 mei 2014

Goudgevecht: Peter Schiff versus Paul Krake

Peter Schiff heeft geen schrik om mondeling het gevecht aan te gaan over goud met de beren. Dat was recent opnieuw het geval op CNBC. Goud stond recent onder druk door de volatiele omgeving, de situatie op geopolitiek vlak en de vrees voor deflatie, met name in Europa.