Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 21331 tot 21335
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 6 april 2014

'Nigeria grootste economie van Afrika'

Na een herberekening bleek het bruto binnenlands product van het land 370 miljard euro te bedragen. 

Waarnemers verwachtten al dat de Nigeriaanse economie tot wel zeventig procent zou groeien sinds de laatste telling, die alweer uit 1990 dateert.

Het groeicijfer is deels te danken aan industrieën als mobiele telefonie, IT, luchtvaartmaatschappijen en de Nollywood-filmindustrie, die een kwarteeuw geleden nog niet of nauwelijks bestonden. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 6 april 2014

Commodities op sleeptouw

De Standard & Poor’s GSCI Spot Index (BUSY), bestaande uit 24 commodities, is dit jaar al met ruim 3 procent gestegen. Dat is misschien geen echt spectaculair resultaat, maar deze stijging staat toch in schril contrast met de voorspellingen van heel wat waarnemers die een zwakke prestatie van de commodities in het vooruitzicht hadden gesteld.

Bron: bloomberg.com
Geplaatst: zondag 6 april 2014

Rommelhypotheken weer in opkomst in de VS

Commercial real-estate investor H/2 Capital Partners bundled a hodge podge of its holdings -- from bonds tied to skyscrapers and malls to junk-rated bank loans -- into about $400 million of securities. The deal, similar to the pre-crisis transactions known as collateralized debt obligations, included one portion that Moody’s Investors Service gave its highest rating of Aaa.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: zondag 6 april 2014

Robots maken mensen overbodig

De rol van de mens is door de eeuwen heen al kleiner geworden. Robots dreigen ons van de troon te stoten, en voeden onze diepste angst: die voor 'uitsterfelijkheid'.

Toch zul je de robots door hun houterige gedag en beperkte handelingsrepertoire niet snel voor een echt mens verslijten

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 6 april 2014

Nederlandse bankbiljet viert 200e verjaardag

Ter ere van die gelegenheid biedt de Haarlemse drukker, die onlangs werd overgenomen door investeringsbedrijf Nimbus, DNB dinsdag een afbeelding van het eerste originele biljet en een van het bijbehorende orderboek aan.

De eerste bankbiljetten van DNB waren erg simpel van ontwerp en werden ook wel 'Roodborstjes' genoemd. De drukker vond dat biljetten niet mooi hoefden te zijn; als ze maar niet te vervalsen waren.