Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 21331 tot 21335
Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 4 mei 2014

China erkent 'groeipijnen' in Afrika

De Chinese premier Li Keqian geeft voor het eerst toe dat Chinese bedrijven 'groeipijnen' ondervinden op het Afrikaanse continent, dat meldt het Chinese persagentschap Xinhua.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 3 mei 2014

De robot kan de werkloosheid doen exploderen

De grote leiders van deze wereld hameren op een lage werkloosheid. Toch is de Fed inmiddels al van gedachten veranderd. Terwijl de Fed ons vorig jaar nog duidelijk attendeerde dat de werkloosheid lager moest alvorens het stimuleringsbeleid werd afgebouwd, is die gedachten opeens van de aarde verdwenen. De Fed heeft zelfs te kennen gegeven dat het zich minder zal richten op de werkloosheid in vergelijking met een jaar eerder. Dit is ook duidelijk te zien aan het stimuleringsbeleid, daar zijn namelijk al tientallen miljarden van afgehaald.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: zaterdag 3 mei 2014

Goud als mainstream asset

De beslissing over de eventuele toevoeging van extra assets van de FCA zal eind juni van dit jaar worden genomen. Volgens Mark O’Byrne, Directeur van Goldgore, zal de mogelijke toestemming leiden tot een grotere vraag naar goud en zal goud meer op de radar van mainstrean beleggers komen. Goldcore beheert volgens Bloomberg meer dan $200 miljoen belegd vermogen in edelmetaal. O’Byrne gaf aan in een telefonische reactie aan Bloomberg dat de beslissing tot gevolg heeft dat goud door beleggers als een mainstream asset zal worden gezien.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: zaterdag 3 mei 2014

EU-bankenramp

De EU heeft recent besloten tot het vormen van een bankenunie. Het hoofddoel van deze bankenunie is het doorbreken van de link tussen banken en overheden (belastingbetalers). Klinkt allemaal leuk, maar het haalt niets uit en in zekere zin verhoogt de bankenunie juist de kans op een systeemcrisis.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: zaterdag 3 mei 2014

Canadees Munthuis draait recordjaar

Voor de Canadian Mint was 2013 een recordjaar. Het Canadese Munthuis is bekend om de productie van de gouden en zilveren Maple Leaf. Pure zilveren en gouden beleggingsmunten. Vorig jaar boekte het munthuis een omzet van $3,4 miljard, het hoogste cijfer sinds haar bestaan. De winst voor belastingen kwam uit op $48 miljoen.

De Canadian Mint heeft de groei te danken aan de verbreding van het assortiment, implementatie van nieuwe technologieën, afzet in de nieuwe regio’s en een recordverkoop van de zilveren Maple Leaf. Het Munthuis boekte een recordverkoop in numismatische munten. Er werden 200 soorten munten geproduceerd en afgelopen jaar werden er 70 thema’s volledig uitverkocht. De populairste thema’s waren de oorlog van 1812, de munten van de vogels uit Canada en de 75ste verjaardag van Superman.