Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 21346 tot 21350
Bron: Goldrepublic.nl
Geplaatst: zondag 6 april 2014

The Wolves of Wall Street

Michael Lewis, de man achter het nieuwe boek ‘Flash Boys’, zorgde afgelopen week voor veel ophef op Wall Street. De financiële journalist is begonnen aan een offensieve publiciteitstour om de wereld opheldering te geven over de impact van high-frequency trading voor de gewone belegger.

Het boek zorgde niet alleen voor veel ophef omdat Michael Lewis een van de meest succesvolle auteurs over de financiële markten in de VS is, maar ook omdat hij deze keer weer een bijzonder controversieel maar zeer actueel onderwerp heeft aangesneden.

[...]

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: zondag 6 april 2014

Handen af van Oekraïne (II)

De actualiteit m.b.t. de ontwikkelingen in Oekraïne nopen me opnieuw hierop het vizier te richten. Hoewel feitelijk niemand direct belang heeft om de relatie met Rusland aan te scherpen, gebeurt dat toch. Zojuist werd bekend dat alle militaire banden met Rusland worden opgeschort, terwijl een ‘rapid deployment’ van NAVO zijde nader wordt bestudeerd, maar aller belangrijkst is dat Oekraïne de facto half onder het NAVO-schild wordt geplaatst. 

[...]

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: zondag 6 april 2014

Goud onder $ 1300 per ounce

Serieuze steun heeft de goudprijs gevonden onder $ 1300 per ounce op $1292, hierna vonden er noteringen plaats die weer richting $ 1300 liepen. Door de geluiden die komen uit de V.S. over een aanzwengelende economie moest goud het dus weer eens stevig ontgelden. Volgens Yellen (Fed) zal de rente het volgende jaar gaan stijgen. Dit was voor veel speculanten/beleggers het teken om terug naar dollars en de aandelenmarkten te snellen.

[...]

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 6 april 2014

Goud en zilver report (Week 14)

De prijzen van goud en zilver stegen de afgelopen week met iets meer dan 1%. Het grootste deel van de prijsstijging was het gevolg van banencijfers uit de VS, die iets slechter bleken dan verwacht. Verder was er weinig nieuws dat de markt in beweging kon brengen.

Bron: nos.nl
Geplaatst: zondag 6 april 2014

Nederland raakt achter op Duitsland

[...]

In Duitsland worden deze vernieuwingen Industrie 4.0 genoemd, verwijzend naar de vierde industriële revolutie. De eerste revolutie kwam door de stoommachine, de tweede door elektriciteit en de computer veroorzaakte de derde. Deze vierde revolutie duidt op een volledige integratie van fabrieken en ICT . Daaruit komen computers en machines die kunnen denken, zonder dat daar nog mensenhanden voor nodig zijn. "Wij moeten ook met deze fabrieken van de toekomst komen", zegt Dezentjé Hamming.