EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
64
kliks
22
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 21346 tot 21350
Geplaatst op: donderdag 10 juli 2014

Kan inflatie de goudprijs in beweging brengen?

Traditioneel wordt de goudprijs altijd gekoppeld aan geografische onrust en aan inflatie. Die geografische onrust slaagt er voorlopig niet in om de goudprijs in beweging te brengen. De vraag die op ieders lippen ligt is dan ook de volgende: zal de inflatie er wel in slagen om het goud weer richting de kaap van 2,000 dollar te duwen?

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 10 juli 2014

De goudprijs consolideert

Met de geopolitieke spanningen alom aanwezig weet de goudprijs zich gesteund. De prijs heeft stand kunnen houden boven $ 1300 per ounce. Dit terwijl er toch positieve economische data uit de VS bekend gemaakt werden deze week. De aandelenmarkten in de VS bereikten recordhoogten en meestal gaat dit gepaard met een sterke daling van de goudprijs.

[...]

Lees verder op TOV-Hazel
Geplaatst op: donderdag 10 juli 2014

De dood van de dollar: 3 mogelijke scenario`s

De Federal Reserve gelooft nog steeds dat ze het QE-proces van de laatste jaren kunnen omkeren. Ze gaan er van uit dat je $ 4 biljoen kunt ‘printen’, dat je de vastgoed- en aandelenmarkt kunt oppompen zonder reële economische groei te creëren en er dan zonder gevolgen mee weg kan komen. De Fed gelooft dat ze deflatie kunnen bestrijden met inflatie. Dit kan, maar niet zonder gevolgen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 9 juli 2014

Het spel is begonnen!

Er is vandaag ruwweg vijf keer meer in omloop dan voor de start van de crisis.

Er is vandaag ruwweg vijf keer meer in omloop dan voor de start van de crisis.

Als al dat extra geld tot op heden niet voor inflatie heeft gezorgd, dan is dat omdat centrale banken het geld uitlenen aan de banken die het vervolgens weer parkeren … bij de centrale bank.

Dat geld bereikt zo dus eigenlijk niet de economie.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 9 juli 2014

Goud heeft nog ruimte tot $ 1.450 tegen het einde van het jaar

Lear Capital CEO Scott Carter heeft een tegendraadse mening als het aankomt op de Amerikaanse economie. Hij kijkt naar de cijfers onder de motorkap en ziet een economie die veel minder sterk is dan de cijfers op het eerste zicht laten uitschijnen. Dit zal de winstcijfers van de bedrijven aantasten waardoor aandelen het veel minder goed gaan doen. Dit speelt in het voordeel van de goudprijs en hij ziet dan ook een goudprijs van $ 1.450 tegen het einde van het jaar.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs