Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 21356 tot 21360
Bron: rollingstoned.nl
Geplaatst: vrijdag 4 april 2014

VS helpt Oekraïne met Hemp Aid

Waar hennep al niet goed voor is. Zelfs in het onverkwikkelijke conflict in Oekraïne, zo blijkt. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw wil grootschalig hennepzaad uit het Oost-Europese land opkopen, om zo hun economie te boosten.

Nee, het is geen 1-aprilgrap zoals het nieuws gisteren dat de Gooise kakgemeente Laren een coffeeshop krijgt…  Over de ellende in Oekraïne maak je geen grappen. Niet alleen dreigt er een militair conflict en zijn ze een lap grond aan Rusland kwijt, de economie van het land ligt ook al tijden volledig op zijn gat. Als het aan Tom Vilsack, Amerikaans minister van Landbouw ligt gaat dit veranderen. Om de Oekraïense economie een oppepper te geven heeft hij iets bedacht. “We zijn hard aan het onderzoeken hoe we industriële hennepzaden uit de Oekraïne kunnen gebruiken in de Verenigde Staten”, verklaart hij tegen persbureau Bloomberg.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 4 april 2014

Goudprijs update 3/4 Chinese zilverimport

De Chinese zilverimport is een vreemde eend in de bijt. China importeerde ten opzichte van 2012 in 2013 meer van alle ‘bekende’ edelmetalen (goud, platinum, palladium). Alleen de zilverimport bleef achter. De Chinese zilverimporteurs waren niet gevoelig voor de lagere koersen van afgelopen jaar.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: donderdag 3 april 2014

'Draghi heeft de vinger aan de trekker'

Mario Draghi en z'n ECB houden de rente onveranderd. Draghi maakt zich nog altijd geen grote zorgen over de lage inflatie in de eurozone. Maar in zijn toelichting, zojuist, zei hij wel klaar te staan met alle instrumenten die hij tot z'n beschikking heeft. Voorlopig zal er nog geen kwantitatieve verruiming komen, denkt ING-econoom Martin van Vliet.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 3 april 2014

Philip Morris-vestiging in Bergen op Zoom: 1.000 banen op de tocht?

Sigarettenfabrikant Philip Morris wil ook vanavond niets kwijt over de inhoud van de bijeenkomst met het personeel in Bergen op Zoom (Noord-Brabant), die voor morgen op de rol staat. Een zegsman van het concern gaf geen commentaar op een bericht in de krant Financieele Dagblad (FD), dat er meer dan 1.000 banen geschrapt zullen worden.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 3 april 2014

Scandinavische landen zien meer heil in Noorderse confederatie dan in EU

Finnen, Zweden en Denen zien meer heil in een Scandinavische confederatie dan in EU-lidmaatschap, melden Zweedse en Finse media. Met de EU willen de Scandinaven wel nog handelsverdragen afsluiten. Dat blijkt uit een peiling van Gallup in opdracht van de eurosceptische EUDemocrats.