Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 21371 tot 21375
Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: donderdag 3 april 2014

Alle ogen van de goudmarkt gericht op Amerikaanse banencijfers

Het is alweer een tijdje onrustig in de markt voor goud. Ook andere edelmetalen hebben te maken met behoorlijke dalingen vanwege de terughoudende houding van partijen die zich normaal gesproken roeren op de markt voor goud. Met een goudkoers van 1.292 dollar per troy ounce zijn op dit moment alle ogen gericht op de aankomende banencijfers vanuit Amerika.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 3 april 2014

Rente ECB blijft onveranderd op een kwart procent

De Europese Centrale Bank (ECB) laat de rentepercentages onveranderd op 0,25 procent staan. Dat laat de centrale bank donderdag weten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 3 april 2014

Gazprom eist meer geld van Oekraïne

Het Russische staatsgasconcern Gazprom eist meer geld van Oekraïne voor onbetaalde gasrekeningen. 

Bron: wordpress.com
Geplaatst: donderdag 3 april 2014

Rusland en Iran ruildeal t.w.v. $20 miljard

Iran en Rusland hebben vooruitgang geboekt in de deal om olie voor goederen te ruilen. De deal zal volgens ingewijden een waarde hebben van zo’n 20 miljard Amerikaanse Dollars. In januari meldde Reuters dat Moskou en Teheran in overleg waren om een ruilhandelsovereenkomst te sluiten voor de afname van 500.000 vaten olie per dag door Moskou. Olie in ruil voor Russische goederen.

Het Witte Huis heeft aangegeven zich ernstige zorgen te maken om een dergelijke deal. Het is niet in overeenstemming met de nucleaire afspraken tussen de wereldmachten en Iran.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 3 april 2014

Goldman Sachs weigert te geloven in commodities

Goldman Sachs was vanaf de start van dit jaar negatief over commodities, en de Amerikaanse zakenbank heeft haar standpunt nog niet gewijzigd. De S&P GSCI Enhanced Commodity Index, door GS als barometer beschouwd, zal naar verwachting in de komende 12 maanden met 4,3 procent dalen.

Goldman Sachs volhardt dus in de boze en weigert te geloven in commodities. Dat is op de eerste plaats het geval met Jeffrey Currie, de topman van het team waarnemers van GS dat de markten voor grondstoffen volgt. Currie publiceerde onlangs een nieuw rapport met aangepaste voorspellingen voor het lopende jaar.