Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 21376 tot 21380
Bron: weebly.com
Geplaatst: dinsdag 29 april 2014

De volgende crisis is in de maak: zal 2008 worden herhaald

De volgende financiële fraude wordt openlijk voorbereid. Dat is de nieuwjaarsboodschap die de Amerikaanse rechter Jed Rakoff voor ons heeft. Rakoff beweert dat die roof op gigaschaal in feite bewust en moedwillig wordt bekokstoofd, door de bankiers en hun diefjesmaten met medewerking en onder toezicht van de Amerikaanse overheid. Hij is jurist genoeg om dat niet op deze manier te formuleren. Rakoff leeft en werkt tenslotte niet voor niets in Amerika, het land waar I see you in court!  steeds meer mensen voor in de mond bestorven lijkt te liggen en in bepaalde biotopen nagenoeg tot een gewoontegroet is geworden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 april 2014

Philadelphia Gold & Silver Index veert weer op

De eerste 3 maanden van dit jaar waren gewoonweg fantastisch voor een investering in goudmijnaandelen. Investeerders die tijdig van de partij waren konden fikse winsten realiseren. De Philadelphia Gold & Silver Index voelt de wind weer volop in de zeilen blazen en dat is ooit wel eens anders geweest.

De Philadelphia Gold & Silver Index, die 30 bedrijven covert inclusief Barrick and Kinross Gold Corp, kon een winst van zowat 25 procent laten registreren en dat was toch ruim 10 procent meer dan de goudprijs zelf. Als deze trend zich doorzet kunnen goudmijnen dé belegging van 2014 worden.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 29 april 2014

Voedselonzekerheid voor 49 miljoen Amerikanen

Als het met de economie écht steeds beter gaat, waarom weten bijna 50 miljoen Amerikanen dan niet of ze de volgende dag nog wel voldoende te eten hebben? In 1854 constateerde

Henry David Thoreau dat een groot deel van de Amerikaanse bevolking een leven leidde van stille wanhoop. Hetzelfde kan gezegd worden van deze tijd. In het Amerika van vandaag de dag sleept een snel groeiend aantal gezinnen zich van dag tot dag en van maand tot maand voort in steeds groter wordende armoede.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 april 2014

Amerikaanse huizen verkopen dalen flink

De ogen waren de afgelopen week gericht op diverse belangrijke macrocijfers. Vooral belangrijke Amerikaanse macrocijfers werden de afgelopen week gepubliceerd. Sommigen daarvan wisten te overtuigen, anderen niet. Een cijfer dat flink tegenviel was die van de huizen verkopen. De Amerikaanse huizen verkopen hebben een flinke daling moeten accepteren. En dit zorgt voor enige angst.

Het ging om het cijfer van de nieuwe huizen verkopen. Deze cijfers kunnen altijd motiverend zijn voor de bouw van nieuwe huizen. We kregen echter een flink tegenvallend cijfer. We zijn namelijk gedaald naar 384 duizend verkopen terwijl we vorige maand nog een cijfer hadden van 449 duizend verkopen. Ook procentueel kregen we een flinke tegenvaller te verduren. Vorige maand hadden we nog een daling van 4,5 procent maar deze maand deden we er een schepje bovenop, maar liefst een daling van 14,5 procent.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 29 april 2014

Zwitserland exporteert voornamelijk goud naar Azië

In de top vijf van landen die het meeste goud uit Zwitserland importeren staan vier Aziatische landen. Het meeste goud gaat naar Hong Kong, India en China, maar ook Singapore importeerde in het eerste kwartaal van 2014 veel goud. De twee landen die het meeste goud naar Zwitserland exporteerden waren de 'usual suspects', namelijk de VS en het Verenigd Koninkrijk.