Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 21391 tot 21395
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 29 april 2014

Steeds meer Belgen kunnen verzekeringspremie niet betalen

Steeds meer Belgen kunnen hun verzekeringspremie niet meer betalen. Dat zegt Daniel Frala, directeur van Datassur, dat de zwarte lijst in de verzekeringssector beheert, vandaag in De Tijd.

Bron: biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 29 april 2014

Woningmarkt is helemaal uit balans geraakt

Onze reguliere media heeft ons de laatste weken bestookt met enkel positieve berichtgeving over de Nederlandse woningmarkt. Het gaat volgens de MSM weer fantastisch met de woningverkopen. Ik durf het echter aan om te beweren dat ondanks hogere verkoopcijfers er nog geen sprake is van een herstellende woningmarkt. Bij een gezonde woningmarkt in een dichtbevolkt land als Nederland zouden de prijzen in alle regio’s moeten stabiliseren. Eerder zou je niet kunnen spreken van een landelijk florerende huizenmarkt. Als er sprake is van een “grote volksverhuizing” vanuit de plattelandregio’s naar de stedelijke gebieden, dan hebben we geen gezonde woningmarkt maar juist een markt die uit balans is geraakt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 april 2014

Hoeveel goud moet iemand hebben ?

De meeste raden af om goud te kopen. Diegene die goud wel aanbevelen, houden het bij een maximum van 10 % à 20 % van de portefeuille. Van waar die afkeer tegen goud? Doorheen de geschiedenis was beleggen in dollars een goed idee. Men vergeet dan al snel dat het overgrote deel van die geschiedenis de dollar voor 100 % gedekt was door goud. Vanwaar dan nu maximaal 20 %?

[...]

Bron: Goldrepublic.nl
Geplaatst: maandag 28 april 2014

Een welverdiende ode aan platina

Afgelopen maanden stonden veelal in het teken van de huidige zorgwekkende economische ontwikkelingen wereldwijd. Teveel misschien, maar misschien ook niet. Onze zorgen zijn immers groot: de steeds erger wordende onrust in Oekraïne, voortdurende valutacrisis, de dollar die zich op glad ijs bevindt, de groeiende vertrouwenscrisis in de VS met een grote kans op sterk dalende markten, afkoeling van de Chinese economie, de afname van geldgroei in zowel China als Europa, het deflatiespook, een te sterke euro, de aankomende Europese verkiezingen en, ja, zo kunnen we nog wel even doorgaan...

[...]

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: maandag 28 april 2014

Munt Oekraïne 70% gedaald in 4 maanden tijd

Week 16 was de week waarin bleek dat de Hryvnia 70% in waarde daalde in termen van goud, de WGC de Chinese vraag naar goud met 25% ziet toenemen, de VS hedgefundmanagers waarschuwt voor zwaardere sancties richting Rusland en de smokkel van goud naar India duidelijk groeit. Een stewardess blijkt 13 kilo goud in haar handtas te hebben en een zakenman uit India 12 goudstaven in zijn buik blijkt te hebben. De goudprijs daalde in week met 1,8% en eindigde op $1294,9 per troy ounce. De zilverprijs daalde 1,75% en sloot op $19,54 per troy ounce. De ratio goud/zilver sloot op 1/66.

[...]