Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 21391 tot 21395
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 juni 2014

4 redenen waarom enorme ongelijkheid de samenleving dood knijpt

Het fiat geldsysteem zorgt al decennia lang voor een transfer van de welvaart van de middenklasse naar de rijken, maar sinds de financiële crisis is het proces naar inkomensongelijkheid alleen maar toegenomen zodat het nu ongeziene en ongehoorde proporties aanneemt, zo zegt Thomas Piketty. Onderstaande voorbeelden komen uit de Verenigde Staten, maar het zou me niet verbazen als deze situatie te kopiëren valt naar Europa.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 5 juni 2014

ECB gaat banken onder voorwaarden extra lenen

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat banken in de eurozone onder voorwaarden langetermijnleningen verstrekken. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 juni 2014

Manipulatie van de goudprijs is doodnormaal

Wie zonder problemen geld kan toveren uit het niets, kan ook zonder problemen posities innemen op de markten. De goudprijs is een barometer voor de gezondheid van het financiële systeem. Als het systeem ziek is, prefereert men goud omdat goud altijd op een of andere manier terugkeert naar het monetaire systeem. Maar in de wereld van fiat geld, is het gemakkelijk om de symptomen van een ziek systeem te maskeren. Manipulatie van de goudprijs is dan ook dood normaal, aldus MarketUpdate.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 5 juni 2014

Het aantal werkenden in de Eurozone blijft dalen

De laatste tijd horen we veel over de problemen die nog steeds aanwezig zijn in de Eurozone. Zo vechten veel Eurozonelanden tegen deflatie en er zijn zelfs sommige tekenen dat in Duitsland in sommige regio’s al deflatie is. Maar ook het aantal werkenden in de Eurozone neemt nog steeds elk jaar af. En dat is toch wel een probleem dat snel verholpen zal moeten worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 5 juni 2014

BREAKING: Historisch ECB besluit!

De ECB heeft de kortetermijn rente verlaagd van 0,25 naar 0,15 procent. Maar wat vooral insloeg als een bom was dat de ECB de deposito rente negatief heeft gemaakt: -0,1%. Dit zijn historische besluiten door de Europese centrale bank.