Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 21396 tot 21400
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 27 april 2014

Sancties tegen Rusland gaan niet helpen

Het conflict tussen Rusland en Oekraïne is de laatste weken alleen maar verergerd. Zo geeft Putin duidelijk aan dat het de Krim niet gaat overgeven aan Oekraïne. De Krim is inmiddels al aangesloten bij Rusland. Maar deze aansluiting gaat tegen de regels in die zijn gemaakt met de rest van de wereld. Strenge sancties vanuit de rest van de wereld tegen Rusland waren daardoor het gevolg. Toch lijkt Putin zich weinig zorgen te maken over deze sancties. Ook sprak Obama recent over nieuwe sancties in verband met de verergerde situatie in Oekraïne. Maar wat voor sancties kunnen we verwachten?

Bron: nos.nl
Geplaatst: zaterdag 26 april 2014

Nieuwe sancties tegen Rusland

De Europese Unie en de Verenigde Staten leggen Rusland maandag nieuwe sancties op vanwege de situatie in Oekraïne. Dat hebben bronnen die bij het besluit betrokken zijn gezegd tegen het Britse persbureau Reuters.

De sancties zijn gericht tegen personen en bedrijven. De Amerikaanse maatregelen zullen volgens Reuters ook persoonlijke vrienden van president Poetin treffen. President Obama had de nieuwe sancties al aangekondigd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 26 april 2014

'Portugal kan verder zonder financiële steun'

Portugal heeft geen behoefte aan een nieuwe kredietlijn als er deze zomer een einde komt aan de noodleningen van de eurolanden en het IMF.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 26 april 2014

Fitch positiever over Spanje

Kredietbeoordelaar Fitch is positiever geworden over de economische en financiële vooruitzichten van Spanje. De staatsschuld van het land bereikt de komende 2 jaar zijn hoogtepunt en kan daarna gaan dalen, voorspelde Fitch.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 april 2014

Grote troef voor goud: makkelijk opnieuw verkoopbaar

Hoe betrouwbaar is ons financieel systeem? Die vraag hangt uiteraard nauw samen met de betrouwbaarheid van onze valuta’s. In feite zijn dat fiat currencies waarvan de waarde alleen gebaseerd is op het vertrouwen dat we bereid zijn om te geven aan het land dat de munt in kwestie uitbrengt.