Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 21396 tot 21400
Bron: Goldrepublic.nl
Geplaatst: donderdag 5 juni 2014

Wereldwijde recessie aanstaande?

Ik schreef twee weken eerder dat de groei van het Amerikaanse bruto binnenlands product (bbp) in het eerste kwartaal ellendig was. Was het niet voor de veertig miljard dollar aan zorguitgaven vanwege Obamacare, dan was het bbp een procent gekrompen, zo luidde mijn conclusie. Gisteren kwam de aap uit de mouw en bleek dat het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken de bbp-groei had bijgesteld tot... een negatieve 1%. Sterker nog, het blijkt nu dat zonder Obamacare het Amerikaanse bbp met 2% zou zijn gekrompen.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 5 juni 2014

Schiff: “De Fed zal tapering moeten stoppen”

Peter Schiff blijft ervan overtuigd: de Fed zal vroeger dan later de tapering van QE moet stoppen. Schiff houdt deze visie aan omdat de economie maar blijft sputteren. Bovendien ziet hij diverse signalen in de financiële markten, waaronder de correctie in momentumaandelen, die wijzen op een aanstaande economische vertraging.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 juni 2014

4 redenen waarom enorme ongelijkheid de samenleving dood knijpt

Het fiat geldsysteem zorgt al decennia lang voor een transfer van de welvaart van de middenklasse naar de rijken, maar sinds de financiële crisis is het proces naar inkomensongelijkheid alleen maar toegenomen zodat het nu ongeziene en ongehoorde proporties aanneemt, zo zegt Thomas Piketty. Onderstaande voorbeelden komen uit de Verenigde Staten, maar het zou me niet verbazen als deze situatie te kopiëren valt naar Europa.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 5 juni 2014

ECB gaat banken onder voorwaarden extra lenen

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat banken in de eurozone onder voorwaarden langetermijnleningen verstrekken. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 juni 2014

Manipulatie van de goudprijs is doodnormaal

Wie zonder problemen geld kan toveren uit het niets, kan ook zonder problemen posities innemen op de markten. De goudprijs is een barometer voor de gezondheid van het financiële systeem. Als het systeem ziek is, prefereert men goud omdat goud altijd op een of andere manier terugkeert naar het monetaire systeem. Maar in de wereld van fiat geld, is het gemakkelijk om de symptomen van een ziek systeem te maskeren. Manipulatie van de goudprijs is dan ook dood normaal, aldus MarketUpdate.