Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 21401 tot 21405
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 11 juni 2014

Volgend jaar al nieuwe wereldwijde crisis?

Zwartkijkers zijn er altijd geweest. En zeker in moeilijke tijden schijnen ze er een duivels plezier in te scheppen mensen die juist verlangen naar wat positief en opwekkend nieuws de stuipen op het lijft te jagen. In discussies aan één of andere toog in een café, kunnen we snel over hun zwartgalligheid heen stappen. Maar wat als een grote naam onverbloemd een grote nieuwe financiële en economische crisis voorspelt in 2015, terwijl velen nog altijd niet zeker zijn dat we de crisis die in 2008 ontstond in de naweeën van de subprimes al definitief hebben achtergelaten, moeten we toch even de oren spitsen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 11 juni 2014

De crash van de papieren goudmarkt

Na de ontkoppeling van de dollar aan goud ontstond er een nieuwe markt voor goudcontracten. Door een papieren afgeleide te maken van goud kon de prijs jaren lang onderdrukt worden, met goedkeuring van Euroland. Maar sinds de introductie van de euro valt de steun voor deze papieren goudmarkt weg. Het is geen toeval dat de goudprijs sinds de introductie van de euro begon te stijgen. Lees een uitvoerige analyse op Marketupdate.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 11 juni 2014

Hoeveel goud bevat de WK beker?

Donderdag is de aftrap van het WK in Brazilië. Een terugkerend voetbalevenement dat over de hele wereld wordt bekeken. De winnaar krijgt eeuwige roem en mag de gouden FIFA World Cup beker vasthouden. Maar hoeveel goud zit er eigenlijk in die beker?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 juni 2014

Een bedreiging voor de Amerikaanse economie

De laatste tijd horen we een aantal positieve berichten over de Amerikaanse economie. Deze economie laat weer tekenen van groei zien en zelfs de laatste maand was in elke regio van het land groei. Dit zijn natuurlijk positieve berichten over de Amerikaanse economie. Maar er zijn ook wel degelijk een aantal bedreigingen, en die moeten we niet uit het oog verliezen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 11 juni 2014

Wereldbank voorspelt zwakkere groei wereldeconomie

De wereldeconomie groeit dit jaar minder sterk dan eerder werd gedacht, vanwege de tragere groei in grote landen als de Verenigde Staten, Brazilië, China, India en Rusland. Dat maakte de Wereldbank bekend in zijn nieuwste economische ramingen.