Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 21401 tot 21405
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 april 2014

Investeerders kopen weer funds die in goud investeren

Tot spijt van wie het benijdt, heeft het goud tot dus ver dit jaar een hartverwarmende prestatie neergezet. Nogal wat waarnemers waren nochtans van mening dat de negatieve trend uit 2013 zich dit jaar gewoon zou herhalen: goud, zilver, platina en de andere edelmetalen zouden weer een pak voor de broek krijgen.

Tot op heden is dat dus niet gebeurd. Eén van de belangrijkste factoren die de markt voor goud ondersteunen is precies het gedrag van de investeerders. Die organiseerden vorig jaar de grote exodus door massaal geld terug te trekken uit de exchange-traded funds. De beheerders van die fondsen waren zodoende gedoemd om fysiek goud te verkopen, met de gekende gevolgen van dalende koersen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 1 april 2014

Kan de zilverprijs nog eens 50 % dalen?

De meeste grondstofspecialisten verwachten een hogere zilverprijs de komende jaren. Zilver wordt in grote mate geconsumeerd door steeds meer technologische en medische toepassingen. Er zijn al verschillende berichten geweest dat bedrijven zilver hamsteren omdat er tekorten dreigen. Maar als iedereen een prijsstijging verwacht, kan het tegenovergestelde wel eens waar worden. In tegenstelling tot de goud-ETF's hebben de zilver-ETF's vorig jaar zilver toegevoegd aan hun reserves. Als deze trend keert, kan dit de prijs alsnog nog eens onderuit halen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 1 april 2014

Dit is hoe echt geld werd gewisseld naar fiat geld

Voor 1933 kon je een briefje van $ 100 Treasury Note omwisselen bij een bank voor $ 50 goud en $ 50 zilver. In 1933 veranderde er iets. Als je dan naar de bank ging met dezelfde vraag, kreeg je als antwoord: sorry, dat gaat niet - ik kan je wel 2 briefjes van $ 50 Federal Reserve Notes geven. Vanaf toen veranderde de financiële wereld compleet en vandaag zitten we in de eindfase van dit spel. Dit is hoe de Rotschilds het financieel landschap hebben herschapen in hun voordeel, aldus Silver Doctors...

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 1 april 2014

De globale brain drain: 'Talent is de nieuwe olie'

Anne-Christine Poujoulat’s Werelds meest precaire natuurrijkdom is niet olie, voedsel of water, maar talent. “Peak talent zal er voor zorgen dat we peak oil nooit zullen meemaken,” aldus Jim Russell in de Pacific Standard.

Volgens de professoren Michael Teitelbaum van Harvard en Jay Winter van Yale leeft ruim de helft van de wereldbevolking nu al in vergrijzende landen met een vruchtbaarheidsgraad van minder dan 2,1 kinderen per vrouw (de minimumvereiste om de bevolking stabiel te houden).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 april 2014

Koper wordt zachtjes aan een ‘koopje’

De macrocijfers met betrekking tot de Chinese economie werden de afgelopen weken niet zo goed onthaald, en dit had gevolgen op de koers van het koper. Het lijkt er wel op alsof de Chinese economie inderdaad stoom aan het aflaten is. De doemdenkers komen meteen op de proppen met een ‘worst case scenario’. Inderdaad, het verhaal van de harde landing duikt weer op.