Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 21406 tot 21410
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 2 april 2014

Stijging aardgasprijzen is dicht bij het einde

Van een echte winter is in de lage landen dit jaar geen sprake geweest. We hebben nauwelijks een vlokje sneeuw gezien, en de termometer is bijna niet onder het nulpunt gedaald. Dat is natuurlijk goed nieuws voor onze portemonnee, want we hebben minder moeten uitgeven om het huis te verwarmen. Dat geld kan aan andere zaken worden besteed.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 2 april 2014

'Stoute Poetin maakt ons bang'

De westerse wereld neemt in het Oekraïense dossier een opmerkelijke houding aan tegenover de Russische president Vladimir Poetin. Dat schrijft de Franse econoom Olivier Berruyer, auteur van de blog www.les-crises.fr. Berruyer laat daarbij duidelijk blijken het bijzonder moeilijk te hebben met de strategieën die worden gevolgd om de eigen standpunten en houding te verantwoorden en waarin alle pogingen worden gedaan om Poetin als de grote bedreiging voor de wereldvrede af te schilderen. Het westen lijkt volgens Berruyer in de onenigheid met de Russische president gemakkelijkheidshalve onder meer een aantal internationale basisregels over het hoofd te zien.

“In vergelijking met het westen kan Vladimir Poetin opmerkelijke cijfers voorleggen,” begint Olivier Berruyer zijn betoog. “Economisch is hij erin geslaagd om de voorbije vijftien jaar de koopkracht van de Russische bevolking te verdubbelen, een inflatie van 100 procent nagenoeg te elimineren en een hoge tewerkstellingsgraad te creëren. De staatsschuld is van 90 procent tot 10 procent teruggebracht, terwijl de armoede nagenoeg is gehalveerd. De populariteit van Poetin is in Rusland inmiddels gestegen tot 80 procent. Barack Obama haalt in de Verenigde Staten slechts 40 procent en François Hollande in Frankrijk amper 15 procent.”

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: woensdag 2 april 2014

Furious Russia Will Retaliate Over

While everyone was gushing over the spectacle on TV of a pro-HFT guy and anti-HFT guy go at it, yesterday afternoon we reported what was by far the most important news of the day, one which was lost on virtually everyone if only until this morning, when we reported that "Monetary Blockade Of Russia Begins: JPMorgan Blocks Russian Money Transfer "Under Pretext" Of Sanctions." This morning the story has finally blown up to front page status, which it deserves, where it currently graces the FT with "Russian threat to retaliate over JPMorgan block." And unlike previous responses to Russian sanctions by the West, which were largely taken as a joke by the Russian establishment, this time Russia is furious: according to Bloomberg, the Russian foreign ministry described the JPM decision as "illegal and absurd."  And as Ukraine found out last month, you don't want Russia angry.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 2 april 2014

Centrale bank Hongarije koopt kunst

De centrale bank van Hongarije trekt €100 miljoen uit om tussen nu en eind 2018 kunst aan haar collectie toe te voegen. Veel Hongaarse kunstwerken en historische collecties zijn door de turbulente geschiedenis in het buitenland terechtgekomen. Nu wil Hongarije een deel van de historische werken terughalen naar eigen land.

Bron:
Geplaatst: woensdag 2 april 2014

Vietnam beperkt transporten van goud aan de grens

In Vietnam is het met ingang van 15 mei niet meer toegestaan om privé met goud het land binnen te komen of te verlaten, tenzij er sprake is van immigratie of emigratie. Voorheen was het nog mogelijk maximaal 1 kilogram goud te importeren, mits dat bij de douane werd aangegeven. Export van goud was ook mogelijk tot 1 kilogram per keer, maar alleen met een licentie van de Vietnamese centrale bank.