EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
28
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 21411 tot 21415
Geplaatst op: vrijdag 4 juli 2014

Er is een economie die de voorbije 15 jaar met 557% groeide en nu de op drie na rijkste ter wereld is

In de Chinese enclave Macao kan de gemiddelde inwoner genieten van een jaarinkomen van ruim 91.376 dollar. Daarmee is Macao in de rangschikking van de rijkste landen ter wereld opgeklommen tot een vierde plaats. Dat blijkt uit cijfers van de Wereldbank.

In de Chinese enclave Macao kan de gemiddelde inwoner genieten van een jaarinkomen van ruim 91.376 dollar. Daarmee is Macao in de rangschikking van de rijkste landen ter wereld opgeklommen tot een vierde plaats. Dat blijkt uit cijfers van de Wereldbank.

Alleen in Luxemburg, Noorwegen en Qatar wordt een hoger gemiddeld inkomen opgetekend dan in Macau, dat Zwitserland naar de vijfde plaats heeft teruggewezen. Macau dankt zijn rijkdom nagenoeg uitsluitend aan het grote succes van zijn casino-toerisme, dat het voorbije jaar een omzet realiseerde van 45 miljard dollar. Dat is het zevenvoud van de inkomsten die in het Amerikaanse Las Vegas worden geboekt.

[...]

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 3 juli 2014

Dow Jones voor eerste keer ooit boven 17.000 punten

Wall Street heeft de verkorte handelsdag vandaag afgesloten met een record. De Dow Jones-index sloot voor het eerst boven 17.000 punten. Goed nieuws over de Amerikaanse arbeidsmarkt lag aan de basis.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: donderdag 3 juli 2014

Verkoop Goud daalt, Zilver blijft op recordnivo

De verkoop van goud door de US Mint is in de eerste 6 maanden gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2013. De US Mint rapporteerde een daling in de verkoop van gouden American Eagles van ruim 57%. In totaal verkocht het munthuis 266.500 gouden American Eagles van 1 ounce. Vorig jaar werden er nog 629.000 ounces verkocht. De verkoop in juni is ligt wel 36,6% hoger dan in de maand mei maar ten opzicht van juni 2013 daalde het aantal met 15%.

Lees verder op thebullionhouse.nl
Geplaatst op: donderdag 3 juli 2014

Litouwen in de eurozone: wat gaan we binnenhalen? (1)

Welkom in de eurozone, Litouwen! De kogel is door de kerk, het Baltische land mag begin volgend jaar de eenheidsmunt invoeren. Omdat de eurozone ook een bankenunie is, krijgen we er wat Litouwse bankiers (en hun schulden) bij. Net als bij Letland hebben sommige daarvan een penetrant geurtje. Daarom gaan we de komende weken kennis met ze maken. We beginnen met Raimondas Baranauskas (1) en Vladimir Antonov (2). Sorry, wie?

[...]

Lees verder op 925.nl
Geplaatst op: donderdag 3 juli 2014

Er zit een luchtje aan die bankencrisis in Bulgarije (2)

Terug naar Bulgarije, mogelijk het meest corrupte land van Europa. Dat heeft wel een mooi voordeel, wat men distress cost of capital noemt. Buitenlandse partijen zijn dan te huiverig om veel uit te lenen. Dat houdt de staatsschuld laag en de buffers van Bulgaarse banken lekker hoog. Die zijn mogelijk de gezondste van de EU. Toch was Bulgarije het toneel van de meest recente bank run van het Europese continent. Hoe is dat nu mogelijk?

[...]

Lees verder op 925.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs