Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 21416 tot 21420
Bron: belegger.nl
Geplaatst: vrijdag 25 april 2014

De ECB gaat voor het eerst 'zelf' geld maken. (monetair verruimingsprogramma)

De laatste tijd doen er steeds meer geruchten de ronde dat de ECB daadwerkelijk zal starten met een monetair verruimingsprogramma. Er wordt gesuggereerd dat de ECB in dat geval voor 1 biljoen euro zal stimuleren. Maar wat als de ECB daadwerkelijk van start gaat met een monetair verruimingsprogramma? Waar gaat dat geld dan precies heen? ING zette de mogelijkheden op een rij.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: vrijdag 25 april 2014

Rusland wil bijna gehele IMF-lening van Oekraïne

Rusland eist een groot deel van het bedrag op dat het Internationaal Monetair Fonds aan Oekraïne wil lenen. Het gaat om 17 miljard Amerikaanse dollar. Het IMF besluit komende woensdag over de nieuwe lening die het bankroet van Oekraïne moet voorkomen en om het door diverse partijen, waaronder de Europese Unie, toegezegde steungeld moet losweken.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 24 april 2014

Rusland denkt aan nieuwe superraket

Rusland denkt eraan een nieuwe superdraagraket te bouwen, zo heeft directeur-generaal Oleg Ostapenko vandaag tegenover Russische persbureaus gezegd. Het gevaarte moet uiteindelijk tot 190 ton in de ruimte kunnen brengen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 24 april 2014

Vraag naar platina kan sterk terugvallen

De wereld staat niet stil en deze waarheid als een koe geldt des te meer voor de technologiesector. Alles verandert razendsnel en dat kan gevolgen hebben tot in de kleinste uithoeken van de economische wereld. Zo is er bijvoorbeeld de link tussen platina en duurzame energie voor het aandrijven van wagens, een link die waarschijnlijk niet zo snel wordt gelegd.

Bron: rt.com
Geplaatst: donderdag 24 april 2014

Nederland binnen 10 jaar van exporteur naar importeur van gas.

Europe’s second largest gas producer, the Netherlands, could shift from exporter to importer within a decade, says the International Energy Agency (IEA). The study suggests seeking alternative energy sources in nuclear, unconventional fuels or renewables.

Declining production at the large Groningen gas field will turn the Netherlands into a net importer of natural gas, the IEA report says.