Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 21416 tot 21420
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 2 april 2014

Rijken worden steeds rijker

In zijn de nieuwe boek beschrijft de Franse econonoom Thomas Piketty hoe de rijkste 1 procent steeds rijker wordt. De rijkste 0,01 procent wordt echter nog veel sneller rijker dan iedereen. In het boek met de titel Capital in the Twenty-First Century schrijf Piketty over de ontwikkeling van de verdeling van welvaart, vermogen en inkomen over de afgelopen twee eeuwen.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 2 april 2014

David Morgen: Val van de Dollar en zilver naar $100

Begin van deze week werd David Morgan (DM) geïnterviewd door Greg Hunter (GH) van USA Watchdog. DM staat bekend als de zilverspecialist en is de editor van The Morgan Report.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 april 2014

60 Minutes met Michael Lewis: ‘De markten zijn gemanipuleerd’

Michael Lewis is wellicht de bekendste auteur op Wall Street. Hij is de schrijver van enkele financiële bestsellers, waarbij zijn bekendste boek The Big Short is. Hij heeft een boek uit - Flash Boys – en ditmaal focust Michael Lewis zich op de beursvloer.

Voor Michael Lewis is het zo helder als een klontje: de Amerikaanse beurzen worden op grote schaal gemanipuleerd door enkele grote spelers in de vorm van zakenbanken, hedge fondsen, brokers en high frequency traders. Ze zijn de rest van de markt te snel af omdat ze eerder over de juiste informatie beschikken om te handelen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 april 2014

Investeerders kopen weer funds die in goud investeren

Tot spijt van wie het benijdt, heeft het goud tot dus ver dit jaar een hartverwarmende prestatie neergezet. Nogal wat waarnemers waren nochtans van mening dat de negatieve trend uit 2013 zich dit jaar gewoon zou herhalen: goud, zilver, platina en de andere edelmetalen zouden weer een pak voor de broek krijgen.

Tot op heden is dat dus niet gebeurd. Eén van de belangrijkste factoren die de markt voor goud ondersteunen is precies het gedrag van de investeerders. Die organiseerden vorig jaar de grote exodus door massaal geld terug te trekken uit de exchange-traded funds. De beheerders van die fondsen waren zodoende gedoemd om fysiek goud te verkopen, met de gekende gevolgen van dalende koersen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 1 april 2014

Kan de zilverprijs nog eens 50 % dalen?

De meeste grondstofspecialisten verwachten een hogere zilverprijs de komende jaren. Zilver wordt in grote mate geconsumeerd door steeds meer technologische en medische toepassingen. Er zijn al verschillende berichten geweest dat bedrijven zilver hamsteren omdat er tekorten dreigen. Maar als iedereen een prijsstijging verwacht, kan het tegenovergestelde wel eens waar worden. In tegenstelling tot de goud-ETF's hebben de zilver-ETF's vorig jaar zilver toegevoegd aan hun reserves. Als deze trend keert, kan dit de prijs alsnog nog eens onderuit halen.