Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 21421 tot 21425
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 24 april 2014

Goud kan erg belangrijk worden voor pensioenfondsen

De huidige pensioenfondsen zijn meestal op de klassieke manier geïnvesteerd, meer bepaald in een mix van aandelen en obligaties. Dat was in de afgelopen jaren niet altijd de juiste mix. De beurzen zijn weliswaar al 5 jaar in feeststemming, maar niets zegt dat dit zo zal blijven. Beurskoersen blijven namelijk niet eeuwig en 3 dagen stijgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 24 april 2014

Zal een QE programma ook goed werken in Europa?

Deutsche Bank hield onlangs een presentatie waarin de mogelijkheid van een quantitative easing (QE) programma in Europa onderzocht wordt. Eén vraag was daarbij natuurlijk erg belangrijk. Zal een quantitative easing (QE) programma even goed werken in Europa als in Amerika? De vraag stellen is makkelijk, het antwoord geven een stuk moeilijker.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 24 april 2014

Column Kees de Kort | Het kaartje van Mark en Jeroen

Wie naar de Europese cijfers kijkt over de afgelopen vier jaar, kan maar een ding concluderen, zegt BNR's Kees de Kort. "Nederland is een van de slechtste spelers. De groei is minimaal geweest, de stijging van onze staatsschuld is daarentegen behoorlijk."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 24 april 2014

De vreemde relatie tussen België en U.S. Treasurys

U wist het misschien niet, maar België is een koper op grote schaal van U.S. Treasurys. Dat blijkt zwart op wit uit de cijfers verstrekt door Treasury International Capital. In februari kochten buitenlandse investeerders U.S. Treasurys aan het snelste tempo sinds september 2011. Op zich al een merkwaardig feit.

Maar het wordt nog merkwaardiger wanneer blijkt dat België een grote koper is van U.S. Treasurys, zo leren ons de TIC data. In februari kocht het land voor 30.9 miljard dollar aan U.S. Treasurys waardoor de teller in zijn totaliteit op een bedrag van 341.2 miljard dollar komt te staan. Een hoog bedrag voor het kleine land, laat daar geen twijfels over bestaan.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 24 april 2014

Spaanse economie kent sterkste groei in zes jaar

Spanje heeft in het eerste kwartaal de sterkste economische groei gekend sinds het begin van de crisis zes jaar geleden. Volgens schattingen van de Spaanse nationale bank groeide het bruto binnenlands product met 0,4 procent. In het laatste kwartaal van 2013 was er een vooruitgang van 0,2 procent.