Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 21421 tot 21425
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 5 juni 2014

ECB gaat banken onder voorwaarden extra lenen

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat banken in de eurozone onder voorwaarden langetermijnleningen verstrekken. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 juni 2014

Manipulatie van de goudprijs is doodnormaal

Wie zonder problemen geld kan toveren uit het niets, kan ook zonder problemen posities innemen op de markten. De goudprijs is een barometer voor de gezondheid van het financiële systeem. Als het systeem ziek is, prefereert men goud omdat goud altijd op een of andere manier terugkeert naar het monetaire systeem. Maar in de wereld van fiat geld, is het gemakkelijk om de symptomen van een ziek systeem te maskeren. Manipulatie van de goudprijs is dan ook dood normaal, aldus MarketUpdate.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 5 juni 2014

Het aantal werkenden in de Eurozone blijft dalen

De laatste tijd horen we veel over de problemen die nog steeds aanwezig zijn in de Eurozone. Zo vechten veel Eurozonelanden tegen deflatie en er zijn zelfs sommige tekenen dat in Duitsland in sommige regio’s al deflatie is. Maar ook het aantal werkenden in de Eurozone neemt nog steeds elk jaar af. En dat is toch wel een probleem dat snel verholpen zal moeten worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 5 juni 2014

BREAKING: Historisch ECB besluit!

De ECB heeft de kortetermijn rente verlaagd van 0,25 naar 0,15 procent. Maar wat vooral insloeg als een bom was dat de ECB de deposito rente negatief heeft gemaakt: -0,1%. Dit zijn historische besluiten door de Europese centrale bank.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 5 juni 2014

Column Kees de Kort | Op je buik schrijven

Vandaag neemt de president van de ECB een besluit over nieuwe impulsen voor de economie. Is het de dag van de waarheid voor Mario Draghi? Dat wordt in beurskringen geroepen, maar dat is volgens BNR's Kees de Kort 'allemaal onzin'.