Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 21436 tot 21440
Bron: nos.nl
Geplaatst: zaterdag 26 april 2014

Nieuwe sancties tegen Rusland

De Europese Unie en de Verenigde Staten leggen Rusland maandag nieuwe sancties op vanwege de situatie in Oekraïne. Dat hebben bronnen die bij het besluit betrokken zijn gezegd tegen het Britse persbureau Reuters.

De sancties zijn gericht tegen personen en bedrijven. De Amerikaanse maatregelen zullen volgens Reuters ook persoonlijke vrienden van president Poetin treffen. President Obama had de nieuwe sancties al aangekondigd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 26 april 2014

'Portugal kan verder zonder financiële steun'

Portugal heeft geen behoefte aan een nieuwe kredietlijn als er deze zomer een einde komt aan de noodleningen van de eurolanden en het IMF.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 26 april 2014

Fitch positiever over Spanje

Kredietbeoordelaar Fitch is positiever geworden over de economische en financiële vooruitzichten van Spanje. De staatsschuld van het land bereikt de komende 2 jaar zijn hoogtepunt en kan daarna gaan dalen, voorspelde Fitch.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 april 2014

Grote troef voor goud: makkelijk opnieuw verkoopbaar

Hoe betrouwbaar is ons financieel systeem? Die vraag hangt uiteraard nauw samen met de betrouwbaarheid van onze valuta’s. In feite zijn dat fiat currencies waarvan de waarde alleen gebaseerd is op het vertrouwen dat we bereid zijn om te geven aan het land dat de munt in kwestie uitbrengt.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: vrijdag 25 april 2014

'Crisis kost Bank of America weer miljarden'

Bank of America betaalde eerder al 9,5 miljard dollar aan de toezichthouder op de Amerikaanse huizenmarkt FHFA om verder vervolging door die organisatie af te kopen. Met de nieuwe megaschikking zou Bank of America voorlopig het zwaarst worden gestraft voor de handel die mede de aanzet gaf tot de financiële crisis. JPMorgan Chase voert de boetelijst op dit moment aan. Die bank betaalde in totaal 13 miljard dollar aan justitie en de FHFA.