Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 21441 tot 21445
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 1 april 2014

De Chinese groei is oké

Het zal weinigen ontgaan zijn, dat de Opkomende Markten niet langer de veel bejubelde lievelingen zijn van de belegger. Veel beleggers geloven niet langer meer, dat deze landen sterk en veerkrachtig zijn. Eerder is het tegendeel waar: ze zijn misschien wel erg kwetsbaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 31 maart 2014

Dit drijft de prijs van palladium

Op beurs.com hebben we het al meermaals gehad over palladium. Dit edelmetaal heeft alles in huis om de komende jaren een mooie prijsstijging te realiseren. In tegenstelling tot goud wordt palladium voornamelijk nog gedreven door economische factoren, door een vrije marktwerking. Op basis hiervan kunnen we alleen maar concluderen dat de prijs voor palladium zal stijgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 31 maart 2014

Het kan een totaal ander jaar worden voor de goudprijs

De goudprijs raakt voorlopig niet echt van de grond, maar zakt anderzijds ook niet verder meer weg. Rond 1,200 dollar lijkt zich een betrouwbare bodem te bevinden waarboven de goudprijs nu al wekenlang standhoudt, weliswaar met ups en downs. Kan er vanaf die bodem het herstel worden ingezet? Het antwoord op die vraag weten we binnen afzienbare tijd.

Bron:
Geplaatst: maandag 31 maart 2014

Goud in China weer even duur als in Londen

Het verschil tussen de goudprijs in China en de spotprijs voor goud op de wereldmarkt is in de laatste achttien maanden nog niet zo laag geweest als nu, zo schrijft  Bloomberg. Bij de Shanghai Gold Exchange lag de prijs voor levering van goud $1,40 per troy ounce lager dan de wereldmarktprijs in Londen, een fenomeen dat sinds september 2012 niet meer is waargenomen. Tot voor kort lag de prijs van goud in China stelselmatig hoger dan de prijs in Londen, omdat de vraag naar fysiek goud veel groter was dan het aanbod.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 31 maart 2014

Het zijn niet de rijkste 1 % die rijker worden, wie dan wel

Als we spreken over inkomensongelijkheid, wordt al snel gekeken naar de rijkste 1 % van de bevolking - vooral in de Verenigde Staten. Maar een nieuw onderzoek onthult dat het niet de rijkste 1 % is die zijn welvaart de laatste jaren fors zag stijgen, maar enkel de rijkste 0,1 %. Het is dus echt een heel selectief clubje dat profiteert van het huidige monetaire beleid.