Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 2146 tot 2150
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 februari 2017

De financiële sector is eindelijk weer ‘HOT’

Sinds de verkiezingsoverwinning van Donald Trump is er heel wat veranderd op de beursvloer. Over het algemeen kunnen we zeggen dat Trump een positieve invloed heeft gehad op de aandelenmarkten; want onder zijn leiding wisten de Amerikaanse indices te stijgen naar nieuwe recordkoersen. Met name één sector valt in positieve zin op.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 28 februari 2017

Amerikaanse minister Financien: Aandelenmarkt is ons rapportcijfer

De Amerikaanse minister van Financiën, Steven Mnuchin, ziet de aandelenmarkt als het rapportcijfer van de nieuwe Trump regering. Een riskante uitspraak, omdat de politiek doorgaans een beperkte invloed heeft op de beurs. Toch past het helemaal bij de ambitie van de regering om de Amerikaanse economie nieuw leven in te blazen.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 28 februari 2017

Goudmijners door het putje

Dat was even schrikken gistermiddag: de goudmijners gingen er per saldo met flinke tikken op achteruit.

De GDXJ, een etf voor de junior goudmijners, mocht bijna 10% inleveren, de GDX deed een min van 5,35% en de goudprijs zelf sloot de dag nagenoeg onveranderd af.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 februari 2017

Slim gezien: Zweden gebruiken fiscus als spaarrekening

Voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid hebben we negatieve interestvoeten in bepaalde landen en financiële producten. Die situatie zorgt voor bizarre onvoorziene gevolgen.

Een van die gevolgen is dat Zweden nu opzettelijk meer geld betalen aan de fiscus dan ze verschuldigd zijn!

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 28 februari 2017

Wereld passeert grens van vijf miljard mobiele aansluitingen

Tegen het midden van dit jaar zullen wereldwijd vijf miljard mobiele telefoons operationeel zijn. Dat blijkt uit een rapport van de GSM Association (GSMA), de internationale organisatie van mobiele operatoren.

Vorig jaar waren wereldwijd 4,8 miljard telefoons geregistreerd, maar door de groeiende bevolking in Azië – met India als speerpunt – zal dat aantal volgens de onderzoekers tegen het einde van dit decennium tot 5,7 miljard aansluitingen zijn gestegen.