Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 21451 tot 21455
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 april 2014

De bull markt is oud maar nog wel altijd springlevend

Mark Hulbert, bekend van zijn Hulbert Financial Digest, is van mening dat het huidige sentiment rond de markten te bearish is geworden. Ongeduldige investeerders zouden nu eindelijk maar al te graag willen weten of de stierenmarkt die nu al 5 jaar duurt al dan niet ten einde is gekomen.

Hulbert heeft geen goed nieuws voor deze investeerders. De bull markt is misschien oud maar wel nog altijd springlevend. Beurskoersen hebben de neiging om de tegengestelde richting in te slaan van wat de meeste investeerders denken. Hulbert blijft geloven in het contrarian denken, hij ziet dus nog voldoende ruimte voor een opwaartse beweging in de koersen.

Bron: ad.nl
Geplaatst: vrijdag 25 april 2014

Kredietwaarde Rusland net boven 'junk'

De kredietwaarde van Rusland staat nog slechts een stap boven de 'junkstatus' en op hetzelfde niveau als die van Spanje. Kredietbeoordelaar Standard & Poor's heeft zijn oordeel voor Rusland vandaag een stap verlaagd, van BBB naar BBB-.  Oorzaak voor de verlaging is de recente kapitaalvlucht, zo meldt de Amerikaanse kredietbeoordelaar.

Bron: mjvdl.com
Geplaatst: vrijdag 25 april 2014

Bank of England: economische studieboeken verkeerde uitleg

Vorige week publiceerde de Bank of England (BoE) twee documenten over het geldsysteem: Money in the modern economy en Money creation in the modern economy. Bij mijn weten heeft geen enkele centrale bank wereldwijd eerder in zulke heldere taal het huidige geldsysteem uitgelegd. Opmerkelijk is dat nu ook de BoE stelt dat economische studieboeken vaak een verkeerde uitleg geven van het geldsysteem in het algemeen en geldcreatie in het bijzonder. Twee quotes:

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 25 april 2014

Ontwikkeling Euraziatische muntunie in stroomversnelling

Rusland, Kazachstan en Wit-Rusland zetten meer vaart achter de ontwikkeling van een nieuwe Euraziatische muntunie. Een nieuwe supranationale centrale bank wordt de beheerder van deze munt. Door de Westerse sancties tegen Rusland komt de ontwikkeling van een eigen wereldmunt in een stroomversnelling.

Bron: belegger.nl
Geplaatst: vrijdag 25 april 2014

De ECB gaat voor het eerst 'zelf' geld maken. (monetair verruimingsprogramma)

De laatste tijd doen er steeds meer geruchten de ronde dat de ECB daadwerkelijk zal starten met een monetair verruimingsprogramma. Er wordt gesuggereerd dat de ECB in dat geval voor 1 biljoen euro zal stimuleren. Maar wat als de ECB daadwerkelijk van start gaat met een monetair verruimingsprogramma? Waar gaat dat geld dan precies heen? ING zette de mogelijkheden op een rij.