Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 21451 tot 21455
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 31 maart 2014

Het ABP en de verdwenen miljarden

In de jaren ’80 en begin jaren ’90 zijn er door de Nederlandse staat met behulp van de uitnamewet miljarden guldens uit de pensioenpot van het pensioenfonds ABP achterover gedrukt. Dit blijkt uit onderzoek van de inmiddels overleden econoom Hennie Kemner.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: maandag 31 maart 2014

Goudprijs update 31/3 - Japanners kopen goud

De goudprijs zette vandaag de daling van afgelopen week door. De grens van $1300 raakt daarmee verder uit zicht. Inmiddels daalde de goudprijs al met bijna $100 in de laatste 10 handelsdagen. Indien op de laatste handelsdag van de maand en het eerste kwartaal van 2014 de laagste prijs van afgelopen week van $1286 neerwaarts wordt doorbroken liggen lagere koersen in het verschiet.

Bron: Investing.com
Geplaatst: maandag 31 maart 2014

Londen als handelscentrum voor Chinese yuan

Steeds meer beleggers willen investeren in de Chinese kapitaalmarkt, maar die is minder toegankelijk dan andere markten. Voor handelaren in Londen wordt het binnenkort een stuk makkelijker om te handelen in financiële activa die in yuan genoteerd staan. Door een overeenkomst tussen de Chinese en Britse centrale bank wordt er binnenkort een clearing bank geopend in de City.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 31 maart 2014

Rusland gaat eigen betalingssysteem ontwikkelen

Poetin heeft gezegd dat Rusland tempo gaat maken met de ontwikkeling van een eigen betalingssysteem, zodat ze minder afhankelijk is van het Westen. Door de sancties van onder meer Visa en MasterCard worden sommige Russen beperkt in hun mogelijkheden om betalingen te doen. Een eigen systeem moet die afhankelijkheid verkleinen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 31 maart 2014

Stijgende schuld doet Japanner goud hamsteren

Het gaat niet goed in Japan: het handelstekort groeit, de economische heropleving blijft achterwege en de overheidsschuld blijft stijgen. Japan doet niets anders dan de meeste ontwikkelde landen, het doet alles wel op een veel grotere schaal. Sinds december 2012 werkt Abenomics op volle toeren, maar heeft het nog niet vele zode aan de dijk gebracht.