Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 21466 tot 21470
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 1 april 2014

Inflatie komt er aan, dit is wat je moet doen …

De geschiedenis staat vol van landen die een forse opstoot van inflatie meemaakten. De voornaamste reden dat inflatie een land in de vernieling dreef, was het aanzetten van de geldpers. De laatste jaren gebeurt dit massaal op globale schaal, dit is nog nooit vertoond in de geschiedenis. Tot op heden bracht dit alleen maar (minder) deflatie, maar inflatie is in aantocht.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 1 april 2014

Column Kees de Kort | Amerikaanse contradictio in terminis

Fed-president Janet Yellen heeft weer van zich laten horen. BNR's Kees de Kort: "Het gaat zo goed met de Amerikaanse economie, het herstel loopt zó'n vaart dat mevrouw Yellen zegt: 'Zonder ons kan het niet. Wij blijven de economie steunen'." Dan: "Hoe goed gaat het dan met de economie als Yellen zegt dat de Fed moet bljiven steunen?"

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 1 april 2014

Werden er dan toch audits uitgevoerd op de Amerikaanse goudvoorraad

De globale goudvoorraden ... het blijft allemaal een groot geheim. Goud is een barbaars relikwie, maar niemand die het wilt verkopen en over de voorraden doet iedereen nog meer geheimzinnig. Zo zou er volgens de meeste media geen audits meer geweest zijn op de Amerikaanse goudvoorraad sinds 1974, maar Koos Jansen van In Gold We Trust vond andere bewijzen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 1 april 2014

Zilverprijs kan halveren tot $10 per troy ounce

Volgens grondstoffenanalisten van Natixis kan de zilverprijs de komende twee jaar halveren naar $10 per troy ounce, indien beleggers hun positie in zilver-ETF's in de verkoop doen. Vorig jaar daalde de zilverprijs met 38%, maar deden weinig beleggers zilver van de hand. Als dat in 2014 wel gebeurt kan de prijs scherp dalen, omdat de productiekosten slechts $7 per troy ounce bedragen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 1 april 2014

Londen wordt handelscentrum voor Chinese yuan

De Bank of England en de Chinese centrale bank hebben een overeenkomst bereikt over de introductie van een clearing bank in Londen, zodat banken makkelijker kunnen investeren in activa die uitgedrukt zijn in Chinese yuan.