EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
Bron: BNR.nl
30
kliks
28
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 21471 tot 21475
Geplaatst op: maandag 30 juni 2014

Column Kees de Kort | BIS is de grote spelbederver

"Het 'binnenkort-gaat-het-beter-universum' kennen we allemaal", zegt BNR's Kees de Kort. "De optelsom van monetaire autoriteiten, ministers van Financiën, roze brillen en über-hopers. Én we hebben de BIS. En de BIS is de grote spelbederver, de grote sfeerverzieker."

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: maandag 30 juni 2014

Bank Runs Bulgarije

Bank Runs in Bulgarije hebben geleid tot arrestaties en financiële steun van de banken. Inmiddels zijn er vijf arrestaties uitgevoerd in verband met een georganiseerde poging om het financiële systeem te ontregelen. Bulgarije krijgt toestemming van de Europese Commissie om de banken in het land eenmalig financieel te steunen. Het land stelt 1,7 miljard euro beschikbaar. Bulgarije wil de banken meer armslag geven en het financiële stelsel beschermen.

Lees verder op thebullionhouse.nl
Geplaatst op: maandag 30 juni 2014

Nikkel kan het nieuwe goud worden

Nikkel is een basismetaal waar door investeerders over het algemeen weinig aandacht aan wordt besteed. Hooguit komt nikkel wel eens ter sprake als het over de productie van roestvrij staal gaat maar daar stopt het meestal dan ook wel mee. Er zullen weinig investeerders zijn die de evolutie van de nikkelprijs op de voet volgen.

Vroeger was dat wel anders want toen noteerde op de Brusselse beurs het Canadese Inco, een aandeel dat bij speculanten bijzonder geliefd was voor zijn volatiel karakter. Ervaren traders konden met het kopen en verkopen van aandelen Inco regelmatig een flinke stuiver verdienen. Maar die tijd behoort definitief tot het verleden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 30 juni 2014

China investeert in Australische mijnbedrijven

De Australische economie heeft uitbundig kunnen profiteren van de explosie van de vraag vanuit China naar grondstoffen. Vanuit de Australische havensteden zijn enorme hoeveelheden steenkool, ijzererts en andere grondstoffen naar de Chinese havens verstuurd.

De Australische economie heeft uitbundig kunnen profiteren van de explosie van de vraag vanuit China naar grondstoffen. Vanuit de Australische havensteden zijn enorme hoeveelheden steenkool, ijzererts en andere grondstoffen naar de Chinese havens verstuurd.

De Chinezen hebben echter de neiging om alles op te kopen wat er onder hun handen valt en dus zal het niemand verbazen dat ze in hun honger naar grondstoffen op het koop pad zijn getrokken. Tot dus ver concentreerden hun acties zich hoofdzakelijk tot Afrika en Zuid-Amerika, maar stilaan zijn ze hun horizonten aan het verleggen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 30 juni 2014

Monetaire instabiliteit onder de goudstandaard

Vaak wordt beweerd dat we minder economische problemen hebben als we gewoon terug gaan naar een goudstandaard, een geldsysteem waarin het geld gekoppeld is goud tegen een vaste prijs. Niet langer zouden we geplaagd worden door inflatie. Maar was de economie echt zoveel beter voor het loslaten van de goudstandaard?

Lees verder op Marketupdate.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs