Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 21471 tot 21475
Bron: wordpress.com
Geplaatst: donderdag 24 april 2014

De almaar oplopende staatsschuld: 740 miljoen euro per dag erbij

De totaal uitstaande schuld van de Eurozone is in 2013 opgelopen tot 8,89 biljoen euro. Dat is 1,04 biljoen euro meer dan in 2010: een stijging van 13% in 3 jaar tijd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 24 april 2014

Meer woningbezitters met betalingsproblemen

Meer dan 100.000 woningbezitters konden hun hypotheek het afgelopen halfjaar niet meer betalen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 24 april 2014

Een grafiek die bedreiging vormt voor Amerika

Amerika is meestal de motor op de beurzen. De Europese beurzen volgen meestal de Amerikaanse beurzen trouw. Maar inmiddels is de Fed begonnen met het afbouwen van het stimuleringsbeleid en deze actie zorgt voor enige angst onder de investeerders. De Fed zou namelijk begonnen zijn met het afbouwen in verband met de goed draaiende economie. Toch vernemen wij uit diverse hoeken dat de huidige economie in Amerika helemaal niet zo voortreffelijk is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 24 april 2014

Vrees voor inflatie is de reden voor stijging van goud

Waarom stijgt de goudprijs het ene moment wel en op een ander moment niet? Deze vraag van 1 miljoen valt moeilijk te beantwoorden, want goud heeft zich in het verleden meermaals zeer grillig gedragen. Voorspellingen maken over de evolutie van de goudprijs heeft dan ook veel te maken met koffiedik kijken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 april 2014

Gelijkenissen tussen nu en de Tweede Wereldoorlog

Venture capitalist en miljardair Tom Perkins joeg enkele weken geleden in het harnas door de rijke Amerikanen te vergelijken met de joden in Duitsland aan de vooravond van de beruchte Kristallnacht. Voor lezers met een geringe interesse in geschiedenis: in de grote Duitse steden werden toen de winkels en huizen van joden aangevallen.