Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 21476 tot 21480
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Komt er een nieuw Rare Earth Metals conflict?

‘Rare Earth Metals’ of ‘Rare Earth Elements’ staat voor een verzameling van 17 chemische elementen (grondstoffen) met elk hun specifieke eigenschappen, veelal op vlak van magnetisme of geleiding. Hun industrieel gebruik is zeer uiteenlopend, gaande van elektronica over medische toepassingen, windenergie tot elektrische voertuigen en militaire doeleinden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Investeerders kijken graag naar goudmijnaandelen

Steeds meer Amerikaanse investeerders koesteren het nodige wantrouwen ten opzichte van het economisch herstel in hun land. Bovendien zijn er elders in de wereld nog voldoende problemen waar ze voor op hun hoede moeten zijn. Dus wordt steeds vaker opnieuw een beroep gedaan op goud als safe haven.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

'Kern financiële crisis nog steeds niet opgelost'

De kern van de financiële crisis is nog steeds niet opgelost. Het vertrouwen van de consument in de financiële sector is laag en daalt nog altijd.

Bron:
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Huizenmarkt 2014: Wat kunnen we verwachten?

Optimisme alom: de huizenmarkt trekt weer aan. In het eerste kwartaal van 2014 werden 40.000 huizen verkocht. Bijna een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor! Ook het succes van de Open Huizen Dag op 4 april laat zien dat steeds meer mensen een huis willen kopen. Zo’n 140.000 mensen bezochten de deelnemende huizen (40% meer bezoekers dan vorig jaar). Maar hoe zat het ook al weer met de ingestorte huizenmarkt? En wat is de prognose van de huizenmarkt in 2014?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Wat is er nu eigenlijk aan de hand op de goudmarkt?

Enkele maanden geleden verscheen er een spraakmakend artikel in de Financial Times onder de titel “Gold price rigging fears put investors on alert”. Er was in dat artikel dus duidelijk sprake van “Gold price rigging”, in fatsoenlijk Nederlands: het manipuleren van de goudprijs in één of andere richting.

Merkwaardig was het verschijnen van dit artikel in de FT, want de Britse kwaliteitskrant had tot dus ver in alle toonaarden ontkend dat er ook maar iets aan de hand was op de goudmarkt. Nochtans bestonden er al heel lang vermoedens dat er iets fout liep bij de fixing van de goudprijs in Londen. Bij die fixing zijn 5 grootbanken betrokken.