EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 21496 tot 21500 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: vrijdag 3 oktober 2014

Special Drawing Right als toekomstige reservevaluta versterkt door toevoeging van renminbi

De contouren van een nieuw financieel systeem dat gebruik gaat maken van de Special Drawing Right (SDR) als reservevaluta ter vervanging van de dollar, ondersteund door de Chinese renminbi, beginnen zich steeds scherper af te tekenen. Volgende jaar zal de IMF beslissen of het mandje met ondersteunende valuta uitgebreid moet worden met de Chinese munt. De plannen van het Britse Ministerie van Financiën om in renminbi genoteerde obligaties op de markt te brengen en deze te accepteren als reserves op de balans, moet gezien worden als een sterke ondersteuning van deze ontwikkeling.

Lees verder op CD Fund.com
Geplaatst op: vrijdag 3 oktober 2014

Raffinaderij voor vuile teerzandolie blijkt vergiftigd geschenk

Olieraffinaderij De nieuwe raffinage-eenheid van ExxonMobil in Antwerpen illustreert hoe zware olie, die onder andere uit erg vervuilende Canadese teerzandolie komt, aan een opmars bezig is. De EU wil het goedje verbieden, maar dankzij lobbywerk is die regelgeving 'uitgesteld'.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: vrijdag 3 oktober 2014

Perth Mint ziet verkoop gouden munten aantrekken

De Australische Perth Mint heeft in de maand september veel meer gouden munten en goudbaren verkocht dan in voorgaande maanden, zo blijkt uit de verkoopcijfers die het munthuis onlangs naar buiten bracht. De afgelopen maand produceerde het munthuis in totaal 68.781 troy ounce aan gouden baren en munten, het grootste volume in 11 maanden tijd. De verkoop lag in september  89% hoger dan in de maand augustus, maar vergeleken met dezelfde maand van vorig jaar bleef de verkoop vrijwel gelijk.

Lees verder op HollandGold.nl
Geplaatst op: vrijdag 3 oktober 2014

China wil meer goud hebben dan VS

China streeft naar een goudvoorraad die groter is dan die van de Verenigde Staten. Gaandeweg wil China haar goudreserve uitbreiden, zodat de financiële markten meer vertrouwen krijgen in de yuan en deze munt vaker gaan gebruiken. Officieel heeft China 1.054 ton goud, maar de omvangrijke import van goud doet suggereren dat er in werkelijkheid veel meer edelmetaal in de kluizen ligt.

Lees verder op HollandGold
Geplaatst op: vrijdag 3 oktober 2014

Column Kees de Kort | Het maakt niet uit wat Mario doet

Mario Draghi zei dat hij maar een beperkte hoeveelheid actie kan ondernemen en bovendien moet groei komen van de politici in Rome, Madrid, Parijs en Den Haag. Dáár ligt de sleutel, zegt macro-econoom Kees de Kort.

Lees verder op BNR.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs