Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 21496 tot 21500
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 2 juni 2014

Kritiek op fracking methode bedreigt de groei

De triomfkreten over de grote voorrraden aan schaalolie en –gas lijken in de U.S. enigszins te zijn verstomd. Het verhaal is genoegzaam bekend: er was genoeg schaalolie en –gas voorradig om de Amerikanen binnen x aantal jaren volledig onafhankelijk van buitenlandse energie te maken.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 2 juni 2014

Column Kees de Kort | Verschil tussen economie en beurs

Nieuwe cijfers over de Amerikaanse economie. Beleggers smullen ervan, maar of dat terecht is.. BNR’s Kees de Kort gelooft er niet zo in.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 2 juni 2014

Er dreigen serieuze tekorten op de uraniummarkt

Wie dacht dat beleggers in het goud het moeilijk hadden de laatste jaren, moet eens te rade gaan bij beleggers in uranium. Nadat de prijs voor uranium in 2007 nog op $140 stond, daalde de prijs voor uranium ondertussen tot onder de $30. Dit kan niet zonder gevolgen blijven. Steeds meer uraniumproducenten gooien de handdoek in de ring. Maar in plaats van de focus te leggen op de toekomstige vraag naar uranium, laten we u vandaag eens kennis maken met het dalend aanbod van uranium.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 2 juni 2014

'Wereldbank moet waken voor neutraliteit'

De Wereldbank moet er voor waken geen partij te kiezen in het conflict tussen Oekraïne en Rusland.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 2 juni 2014

Oekraïne betaalt eerste schijf van gasschuld aan Rusland

Oekraïne heeft een eerste schijf van zijn gasschuld aan Rusland betaald. Het Oekraïense Naftogas heeft 786 miljoen dollar, omgerekend bijna 577 miljoen euro, overgeschreven op de rekening van het Russische Gazprom. Dat heeft de Russische gasreus vandaag laten weten.