Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 21496 tot 21500
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 maart 2014

Eén schok is voldoende voor een nieuwe recessie

Al jarenlang voorspellen economen dat de economie uit de recessie zal raken. We zien inderdaad verbetering in verschillende economieën. Toch zijn er momenteel ook vele bedreigingen die ervoor kunnen zorgen dat we in een nieuwe recessie terecht komen.

Economen voorspellen dat de zakelijke investeringen zullen toenemen, de BBP zal groeien, nieuwe banen zullen komen en nog meer prachtige dingen voor de economie. Echter, Albert Edwards en zijn collega’s bij Societe Generale waarschuwen dat deze beloftes niet gaan komen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 28 maart 2014

Wat gaat de Amerikaanse dollar vervangen?

In Currency Wars I gaf Jim Rickards nog aan dat hij verwacht dat de val van de Amerikaanse dollar vermeden kan worden. Enkele jaren later is hij van gedacht veranderd, de Amerikaanse dollar is het point-of-no-return voorbij. Een verdere val van de globale economie en de implosie van de Amerikaanse dollar kan voor een nieuwe reservemunt zorgen, daar ziet Rickards 3 mogelijke scenario's voor.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 28 maart 2014

Japan steunt economie na daling consumptie

De Japanse regering geeft de economie een extra steuntje in de rug door meer vaart te zetten achter investeringen in bijvoorbeeld infrastructuur die voor dit jaar gepland staan. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 maart 2014

Goud staat op het punt om te exploderen

Rondom het goud heerst nog altijd de grootst mogelijke onzekerheid. De goudspecialisten zijn in twee kampen opgedeeld die eigenlijk lijnrecht tegenover elkaar staan. De pessimisten, waaronder opvallend veel grootbanken, geloven dat het goud geen potten meer zal kunnen breken. Hetzelfde geldt trouwens voor de andere edelmetalen.

De achterliggende reden moet niet ver worden gezocht. De goudprijs zou zich nog altijd in een downtrend bevinden, het herstel van de afgelopen weken zou niet meer zijn dan een opwaartse beweging in een dalende trend. In technische termen wordt zo’n beweging een ‘dead cat bounce’ genoemd, een term die aan duidelijkheid waarschijnlijk niets te wensen over laat.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: vrijdag 28 maart 2014

Herdenkingsmunt 200 jaar de Nederlandsche Bank

Onder toeziend oog van staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes en Muntmeester Maarten Brouwer verrichtte Klaas Knot – president van de Nederlandsche Bank – op donderdag 27 maart 2014 de Eerste Slag van de nieuwe herdenkingsmunt: het ‘de Nederlandsche Bank’ Vijfje. De ceremonie vond plaats bij de Koninklijke Nederlandse Munt in Utrecht. De uitgifte van deze speciale herdenkingsmunt is een onderdeel van de feestelijkheden rondom het 200-jarig bestaan van de Nederlandsche Bank. De Koninklijke Nederlandse Munt slaat de munt in opdracht van het ministerie van Financiën.