Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 21501 tot 21505
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Amerikaanse bankrekeningen moeten oppassen

Ongeveer 2 jaar geleden als ons geheugen ons niet bedriegt pakte de Boston Consulting Group voor het eerst uit met een verslag waarin sprake was van bail ins. Het woord bestond toen nog niet, maar het kwam er eigenlijk op neer dat landen in de problemen zelf deels voor hun redding moeten opdraaien. Daarmee kwam er een heel nieuwe factor in het spel.

Bron: joop.nl
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Rijkdom wordt weer louter erfelijk

Onze westerse samenlevingen worden bedreigd door een ongelijkheid die we alleen maar kennen uit 19e eeuwse romans. Vrijwel alle politieke macht en rijkdom raken de komende jaren in handen van een kleine groep extreem rijken. Het systeem is zo ingericht dat zij altijd meer zullen vergaren, terwijl de rest verliest. Dat stelt de Franse econoom Thomas Piketty in zijn boek 'Capital in the 21st Century' en veroorzaakt een wereldwijd debat.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Belgen kopen massaal woning in Spanje

Nooit eerder hebben zoveel Belgen een woning in Spanje gekocht als vorig jaar. In zes jaar tijd is hun aantal vervijfvoudigd tot 3.804. In verhouding tot het aantal inwoners deed geen enkel land beter, zo bericht De Tijd vandaag.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Gazprom neemt 50% belang in South Stream Transport

Gazprom heeft een 50% belang genomen in South Stream Transport, de Europese joint venture die de gaspijpleiding door de Zwarte Zee zal aanleggen. De South Stream is een 2.400 kilometer lange gaspijpleiding die vanaf 2016 aardgas naar Europa zal transporteren.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Huizenprijzen 2,1% gedaald in maart 2014

Nederlandse huizenprijzen zijn in maart 2,1% gedaald in vergelijking met maart 2013. De prijsdaling ten opzichte van een jaar eerder is groter dan in februari, toen de huizenprijzen 1,7% goedkoper waren dan een jaar eerder. Hieronder een grafiek van de ontwikkeling van de Nederlandse huizenprijzen per kwartaal van de afgelopen vier jaar.