Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 21521 tot 21525
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 20 april 2014

Argentinië is op zoek naar de laatste strohalm

In Zuid-Amerika zijn er twee landen waar de situatie van kwaad naar erger evolueert. Het eerste land is een tragi-komisch geval. Venezuela heeft zichzelf volledig klem gereden met dank aan wijlen president Hugo Chavez. Die is er in geslaagd om een rijk land straatarm te maken, en dat in een mum van tijd.

Zijn opvolger Nicolas Maduro deed er nog een schepje bovenop in zoverre dat de Venezolanen het allemaal niet langer meer pikken. Bloedige straatdemonstraties hebben al vele doden geëist, maar Maduro blijft er zich op beroepen dat hij als rechtgeaaard socialist alles volledig onder controle heeft.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 20 april 2014

'Verbreken gasbanden EU met Rusland geen goed idee'

Het is verstandig te blijven zoeken naar nieuwe leveranciers van aardgas, maar het verbreken van de aardgasbanden met Rusland is geen goed idee. 

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: zondag 20 april 2014

Rijken worden ook nog eens ouder

Interessante grafieken van een studie naar de verwachte levensduur van 50 jarigen, verdeeld naar inkomen. Rijke mensen blijken een veel hogere levensverwachting te hebben dan arme. Dat zal allerlei oorzaken hebben. Betere voeding, verantwoorder lijfstijl, betere medische verzorging.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zondag 20 april 2014

'ABN Amro ontslaat klokkenluider'

De medewerker werd begin deze maand ontslagen en kreeg geen ontslagvergoeding mee.

Dat blijkt uit processtukken die de Volkskrant in bezit heeft. De financieel specialist voelde zich door de bank onder druk gezet om die risico’s te verdoezelen.

Het gaat om vermeende fouten die de man aankaartte in 2012 en 2013 over de risico’s van complexe beleggingsproducten. Die risico’s waren hoger dan aan klanten werd voorgespiegeld, zo stelde de financieel specialist.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: zondag 20 april 2014

De nieuwe Marx? Hoe de rijken steeds rijker worden

Economen en journalisten zijn in de ban van de Franse econoom Thomas Piketty, Piketty heeft aan de hand van feiten de gedachte nieuw leven ingeblazen dat het kapitalisme onvermijdelijk leidt tot rijken die steeds rijker worden. Ongelijkheid neemt wereldwijd explosief toe en zal dat blijven doen als wij niet ingrijpen. De gevolgen kunnen desastreus zijn.