Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 21531 tot 21535
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 maart 2014

Hoe Venezuela explodeerde is een waarschuwingssignaal

Vorige maand explodeerde Venezuela, onvrede met de socialistische regering zorgde ervoor dat er flinke protesten kwamen. De schuld kan gegeven worden aan voedseltekorten, inflatie, werkloosheid en corruptie. Maar deze problemen zijn nog vergroot door het feit dat Hugo Chavez dood is. Zijn partij kan helaas niet doorzetten waar hij voor stond.

Het gevolg is dat er massale protesten aanwezig zijn in Venezuela, die ervoor zorgen dat de Venezolaanse economie in een neerwaartse spiraal is terecht gekomen. November vorig jaar werd het land geconfronteerd met een economische malaise die niet kon worden genegeerd. Inflatie van de consumentenprijzen klom tot 49% in de maand september.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 26 maart 2014

Gasprijs in Oekraïne stijgt met 50 procent

Inwoners van Oekraïne gaan veel meer voor hun gas betalen. De prijs van gas wordt per 1 mei met 50 procent verhoogd en zal tot 2018 nog verder stijgen. Dat maakte het nationale olie- en gasbedrijf Naftogaz vandaag bekend. De maatregel is afgedwongen door het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Bron:
Geplaatst: woensdag 26 maart 2014

Rusland koopt opnieuw goud

Rusland heeft in februari 233 duizend troy ounce goud gekocht, wat omgerekend ruim 7,24 ton is. Met deze aankoop breidt Rusland haar totale goudvoorraad uit naar bijna 1.042 ton, zo blijkt uit data van het IMF.

Volgens de cijfers van de Russische centrale bank vormt deze goudreserve ongeveer 9% van de totale valutareserves, waarvan het grootste deel uit dollars bestaat. Rusland is sinds 2005 weer actief koper van goud en heeft sindsdien de omvang van haar goudreserve weten te verviervoudigen. In 2005 lag er nog minder dan 250 ton goud in de kluis, destijds gewaardeerd op een historische koers van $300 per troy ounce.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: woensdag 26 maart 2014

Wereldbank: Rusland in recessie als Krim-crisis escaleert

Een escalerend conflict met Oekraine kan dit jaar leiden tot een krimpende Russische economie, als Moskou de nodige hervormingen blijft inruilen voor kortetermijncrisismanagement, stelt de Wereldbank woensdag.

Als het conflict verergert, kan er onzekerheid komen bij bedrijven en consumenten in Rusland over economische sancties door de westerse landen en hoe Rusland daarop zal reageren. Dit kan het consumptie- en bedrijfsklimaat verder verslechteren, wat kan leiden tot een daling van het bruto binnenlands product met 1,8%, stelt het rapport van de Wereldbank.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 26 maart 2014

Obama pleit voor 'diverse energie' in Europa

De Europese Unie zou meer moeten doen om minder afhankelijk te zijn van Russisch gas en olie. De unie zou haar energievoorziening diverser moeten maken.