Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 21546 tot 21550
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 26 maart 2014

De weg naar Europese kwantitatieve verruiming ligt open door ommekeer Weidmann

Mario Draghi van de Europese Centrale Bank heeft in de afgelopen jaren een aantal keer aangegeven dat hij Europese landen met schuldenproblemen graag zou willen helpen, middels de aankoop van staatsobligaties. Er was echter een enigszins conservatieve Duitser, Jens Weidmann, de baas van de de centrale bank van Duitsland, die deze stimuleringsplannen resoluut van tafel veegde.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: woensdag 26 maart 2014

Dollar of euro: tijd om te kiezen?

Alle schommelingen ten spijt staat de koers van de euro/dollar ongeveer op hetzelfde niveau als zeven jaar geleden, namelijk rond de € 1.38.

De fluctuaties in die zeven jaar waren echter groot, want in 2008 schommelde we rond de € 1.60 en in 2010 zakte hij weer iets onder de € 1.20. Door het overschot op de lopende rekeningen van de EMU landen en ook de grote instroom van kapitaal uit het buitenland werd de koers van de euro hoog gehouden. Met zijn “what ever it takes” uitspraak heeft ECB voorzitter Draghi rust op de Europese financiële markten teruggebracht, en een gevoel van zekerheid gegeven waardoor beleggers graag de hoogrenderende Zuid Europese staatsleningen kochten. Niet allen vanwege hun aantrekkelijke rente, maar ook om hun koerswinstpotentie voor wanneer de rente zou gaan normaliseren. Dat is inmiddels gebeurd, want de rente in Ierland en de Zuid Europese landen zijn lager dan ze sinds het uitbreken van de eurocrisis zijn geweest.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 maart 2014

Kapitaalvlucht Rusland groter dan verwacht

Voor Vladimir Putin is de terugname van 'De Krim' niet meer dan normaal, hij is een op wraak beluste ex-KGB'er. Hij trekt zich dan ook weinig of niets aan van wat de gevolgen zijn van zijn verovering. Maar de kapitaalvlucht uit het land is groter dan verwacht en is zeer slecht voor de reeds zwakke Russische economie. Zorgt de financiële vlucht er voor dat Putin alsnog op de knieën gaat?

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 26 maart 2014

Voedselprijzen dit jaar al 19% gestegen

De voedselprijzen zijn dit jaar al met 19% gestegen, zo blijkt uit de CRB Foodstuff Index. Deze index bestaat uit grondstoffen als cacao, suiker, graan, tarwe, mais, soja, koffie en boter. Vooral koffie en varkensbuiken werden fors duurder. Hoge voedselprijzen zorgden in 2011 voor tal van opstanden in Noord-Afrika en in het Midden-Oosten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 maart 2014

Wil je rijk met pensioen gaan, lees dit …

Wil je voldoende welvaart creëren zodat je zonder problemen met pensioen kan gaan? Wil je echt rijkdom opbouwen? Dan moet je in eerste instantie eens kijken naar die mensen die er in geslaagd zijn om je dit voor te doen, zoals Mark Ford bijvoorbeeld. Hij had het genoegen om een goede leermeester te hebben en hij slaagde er in om op 12 jaar tijd een vermogen van $ 10 miljoen te vergaren, daarna vermenigvuldigde hij zijn welvaart nog menig malen, zo staat op the Crux...