Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 2156 tot 2160
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 22 maart 2017

Deze bubbel is nu al even groot als de subprime-zeepbel!

In Amerika heeft er zich een zeepbel ontwikkeld die nagenoeg dezelfde kenmerken heeft als de vastgoedzeepbel in 2007, vlak voor de wereldwijde financiële crisis losbarstte. Staan we opnieuw op de vooravond van een crisis die heel de wereld in vuur en vlam zet?

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 22 maart 2017

Triodos verlaagt spaarrente naar 0 procent

Spaarders bij Triodos Bank krijgen vanaf 3 april geen spaarrente meer over hun spaargeld. De bank verlaagt de spaarrente voor een normale internetspaarrekening als eerste bank in Nederland naar 0 procent.

Triodos, dat zich vooral op het gebied van duurzaamheid wil onderscheiden, hanteerde al langer de laagste spaarrente in Nederland. In oktober vorig jaar werd deze al teruggeschroefd naar 0,1 procent.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 22 maart 2017

"Westerse banken hebben ruim 20 miljard dollar Russisch geld witgewassen"

Westerse banken waren de voorbije jaren betrokken bij een massale witwasoperatie van crimineel geld uit Rusland. Dat zegt althans het 'Organized Crime and Corruption Reporting Project' waarover de krant The Guardian bericht. Het zou gaan om minstens 20 miljard dollar, dat tussen 2010 en 2014 uit Rusland werd versluisd. Moldavië en Groot-Brittannië speelden een sleutelrol, zo blijkt.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 21 maart 2017

Noorwegen gaat eerste tunnel voor schepen bouwen

Noorwegen heeft plannen om de eerste tunnel ter wereld voor schepen te bouwen. De overheid lijkt – na meer dan een eeuw vergaderen – groen licht te hebben gegeven voor de aanleg. Met de bouw van de tunnel met een lengte van 1,7 kilometer is een bedrag van 280 miljoen euro gemoeid.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 maart 2017

Beursblik: ECB bouwt QE in loop van 2018 af

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat zijn opkoopprogramma QE in de loop van 2018 verder afbouwen en kan tussentijds ook de negatieve depositorente eenmalig verhogen, maar een nieuwe reeks renteverhogingen zal pas tegen eind 2019 worden gestart. Dat voorspelde Pictet Wealth Management donderdag in een rapport.