Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 21556 tot 21560
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 maart 2014

Europa droomt van Rare Earth Metals

De woorden Rare Earth Metals en wereldleiderschap in eenzelfde zin, daar is niets mis mee. Als daar ook nog ‘Europa’ en ‘de Verenigde Staten’ bijkomen, dan roept dit toch vragen op. Rare Earth Metals, de strategische grondstoffen die hun toepassing vinden in de elektronica, de medische sector, de ecologische technologie en de militaire wereld, zijn immers voor het overgrote deel een Chinese aangelegenheid.

Dat Europa en de Verenigde Staten hier zwaar willen op inzetten, toont het strategisch belang van Rare Earth Metals nog meer aan. Bij Slim Beleggen werd deze markt al in kaart gebracht en komt men tot de conclusie dat de sector (vooral in Europa en de Verenigde Staten) nog in haar kinderschoenen staat. Er zijn wel al duidelijke signalen welke de winstgevende spelers kunnen worden en dus een enorm potentieel hebben.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 27 maart 2014

‘Zuid-Italiaanse maffia verdient meer dan McDonald’s en Ikea samen’

De ‘Ndrangheta, de maffiaclub uit de punt van de Italiaanse laars, harkte vorig jaar 53 miljard euro binnen. Dat is meer dan McDonald’s en Ikea samen.

Wie zegt dat misdaad niet loont? De Italiaanse maffia verdient miljarden met drugshandel, afpersing en andere zaken die bij wet verboden zijn.

Hoeveel poen er exact gemoeid is met de illegale activiteiten is niet bekend. In tegenstelling tot beursgenoteerde bedrijven geven maffiaorganisaties niet elk kwartaal keurig een staatje van de inkomsten en uitgaven.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 27 maart 2014

IMF steunt Oekraïne met 14 tot 18 miljard dollar

Kiev mag rekenen op een IMF-hulp ten bedrage van 14 tot 18 miljard dollar (10 tot 13 miljard euro). Dat heeft de leider van de missie van het Internationaal Monetair Fonds in Oekraïne, Nikolaj Georgijev, op een persconferentie in de Oekraïense hoofdstad gezegd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 27 maart 2014

Als je dit leest, is het geen goed idee om Russische aandelen te kopen

Ik heb al meermaals geschreven dat Russische aandelen spotgoedkoop zijn, ze zijn zo goedkoop dat je er op lange termijn alleen maar winst uit kunt halen. Maar dit verhaal van Sober Look geeft me een totaal andere mening. De reden waarom ik sceptisch ben over Bitcoin, is dezelfde reden waarom ik nu sceptisch ben over Russische aandelen: een kleine groep mensen bezit de meerderheid van het kapitaal.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 27 maart 2014

Wie manipuleert de goudprijs? China, VS of …

Als de wereld het vertrouwen verliest in de dollar, kan het zeer snel gaan met de goudprijs. De goudprijs reageert al jaren niet meer zoals het moet. Rickards vergelijkt de manipulatie van de goudprijs met het onderzoek naar een moord. Als je een onderzoek voert naar de moordenaar, ga je eerst op zoek naar het motief. Wie heeft er het meeste baat bij een lage goudprijs? China? De Verenigde Staten? Of nog iemand anders?