EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 21576 tot 21580
Geplaatst op: maandag 14 juli 2014

Peakoil in Italië: al in 2013 aan Kyoto doelstelling voldaan

Italië importeert het overgrote deel van de aardolie, die het land verbruikt. Aardolie is het afgelopen decennium veel duurder geworden en de rekening voor de Italiaanse aardolie-import liep flink op. Misschien is dat een reden waarom het aardolieverbruik van Italië sterk is gedaald.

Italië importeert het overgrote deel van de aardolie, die het land verbruikt. Aardolie is het afgelopen decennium veel duurder geworden en de rekening voor de Italiaanse aardolie-import liep flink op. Misschien is dat een reden waarom het aardolieverbruik van Italië sterk is gedaald.

In het jaar 2000 verbruikte de Italianen gezamenlijk 1,93 miljoen vaten per dag. Vorig jaar was dat nog maar 1,31 miljoen vaten: een daling van 32%.

Ook het aardgasverbruik van Italië daalt sterk. Van 79 miljard kuub in 2005 tot 64 miljard kuub in 2013. Dat betekent een afname van 19%.

Lees verder op Cassandraclub
Geplaatst op: zondag 13 juli 2014

Goud en zilver report (Week 28)

De prijzen van goud en zilver gingen de afgelopen week opnieuw wat omhoog. De goudprijs steeg in een week met 1,41% en zilver wist 1,51% te winnen. De zilverprijs kwam weer boven de €500 per kilogram. In het nieuws van deze week: Goud verhuist massaal richting het Verre Oosten, centrale banken kopen goud bij en er komt een nieuwe zilver fixing.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: zondag 13 juli 2014

Mexico over naar Zilver Standaard?

De zilverstandaard kan mogelijk worden ingevoerd in Mexico volgens Silverdoctors. Veel Amerikanen en Europeanen zien Mexico als een derde wereld land. Duizenden inwoners van Mexico vertrekken dagelijks naar Amerika in verband met armoede, extreem geweld en een gebrek aan basisvoorzieningen. Volgens Future Money Trends zou dit in de nabije toekomst kunnen veranderen. De financiële leiders en politici in Mexico overwegen ingrijpende monetaire veranderingen in het land. En wanneer deze worden geïmplementeerd dan dat kunnen leiden tot een wereldwijde machtsverschuiving van epische proporties.

Lees verder op thebullionhouse.nl
Geplaatst op: zondag 13 juli 2014

De strijd tegen cash geld

Al enige jaren lezen we verhalen over hoe de wereld afstevent op een geldloze maatschappij, maar dan niet zoals we zo vaak te lezen krijgen op alternatieve, en voornamelijk spiritueel getinte media. Neen, waar ik het over heb zijn de verwoede pogingen van overheden wereldwijd om geld een voornamelijk digitaal medium te maken. Zo konden we onlangs lezen dat in Italië cash transacties van boven de 30 euro worden verboden. Vorig jaar werden transactie boven de 50 euro al verboden en nu wordt dat bedrag dus verlaagt en dat alles onder de noemer om witwassen en betalingen met zwart geld moeilijker te maken.

Lees verder op urubin.com
Geplaatst op: zaterdag 12 juli 2014

Portugese Bank in problemen

De Portugese bank, Banco Espirito Santo, bleek afgelopen onder zware financiële druk te staan. De bank staat voor ruim €1 miljard bloot gesteld aan schulden van de groep waarvan Banco Espirito onderdeel uitmaakt. In mei van dit jaar bleek dat de Portugese Holding Espirito International  in een ernstig financiële situatie was gekomen door boekhoudkundige onregelmatigheden. Er was toen een emissie van ruim 1 miljard om aan de kapitaalratio’s van de ECB te voldoen. Afgelopen week daalde de beurskoers van de bank met ruim 36% waarna de handel in het aandeel werd stil gelegd. De bank tracht beleggers en spaarders gerust te stellen maar dat lijkt kansloos. Banco Espirito Santo is opgericht in 1920 en is de op twee na grootste geldverstrekker van Portugal.

Lees verder op thebullionhouse.nl

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs