Nieuws / Artikelen met het woord

57310 artikelen gevonden. Artikel 21576 tot 21580
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 maart 2014

Onze samenleving staat op instorten!!

Hoe meer je wilt controleren, hoe meer je stabiliteit wenst en opdringt, hoe onstabieler heel het systeem wordt. Ondanks de geruststellende woorden van de politici, experts en onderzoekers over de stabiliteit van ons systeem, voorspelt het model van de NASA dat onze samenleving op instorten staat, aldus shftplan.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 26 maart 2014

Crisis in Oekraïne kan Russische economie 1,8 procent doen krimpen

Als de crisis in Oekraïne verergert, dan kan dat leiden tot een economische krimp in Rusland van 1,8 procent van het bruto binnenlands product (bbp). De kapitaalvlucht uit het land kan dan oplopen tot 150 miljard dollar. Dat zegt de Wereldbank vandaag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 maart 2014

Oekraïne kan oliemarkt flink duwtje geven

De onzekerheid over het lot van Oekraïne zal de oliemarkt nog geruime tijd blijven achtervolgen. Onderhuids leeft namelijk de vrees dat de Russen de export van olie en aardgas zullen terugschroeven. Of dat de Russen plotselinge onderbrekingen in de aanvoer van die olie of aardgas zullen nemen.

Gaurav Sodhi, resources analyst bij Intelligent Investor, kwam aan CNBC Asia’s Squawk Box vertellen waarom hij gelooft dat de crisis uiteindelijk goed nieuws kan blijken te zijn voor de Amerikaanse energiesector. De crisis in Oekraïne kan namelijk de ontginning van schaalolie en –aardgas een flink duwtje in de rug geven.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 26 maart 2014

Betekenen belastingen het einde van Bitcoin?

De Amerikaanse belastingdienst heeft Bitcoin aangemerkt als vermogen. Dat betekent dat gebruikers voor iedere transactie in Bitcoin een administratie moeten bijhouden voor de belastingdienst. Rendement op vermogen wordt in de VS belast, de zogeheten capital gains tax.

Bron: vacatures.nl
Geplaatst: woensdag 26 maart 2014

Waarom een economische crisis niet alleen maar slecht is

Dankzij de huidige marktsituatie is er bij organisaties, vooral binnen de overheid, meer aandacht voor innovatie. Dit blijkt uit onderzoek van detacherings-, werving- en selectiebureau Yacht. Ruim 80% van de organisaties heeft het afgelopen jaar vernieuwingen doorgevoerd of gaat dit het komende jaar doen.

Het voornaamste doel van de vernieuwingen is het realiseren van een grotere efficiency. Ongeveer een kwart van de ondernemingen geeft aan dat de innovaties uit nood geboren zijn, omdat het bedrijf anders niet kan overleven. Vooral bij gemeenten en andere overheden zijn de vernieuwingen gericht op het verbeteren van de efficiency. Vaak hebben overheidsinstellingen hierin geen keus, aangezien er vanwege de bezuinigingen meer moet worden bereikt met dezelfde middelen. In de zorg is nog sprake van een andere reden voor het bevorderen van de innovatie: marktwerking. Hierdoor is men binnen de gezondheidszorg sterk gericht op het creëren van nieuwe producten en diensten.