Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 21586 tot 21590
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 23 mei 2014

Rusland bouwt eventueel acht kernreactoren in Iran

Niet alleen hebben Rusland en China een dikke deal gesloten na ruim tien jaar onderhandelen en zijn ze hun economische banden al sinds geruime tijd aan het versterken, nu lijkt het er ook nog eens op dat Rusland binnenkort een overeenkomt sluit met Iran om daar acht nieuwe kernreactoren te bouwen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 23 mei 2014

Hoelang heeft Nederland nog eigen gas? 6 grafieken

Meer dan een halve eeuw teert Nederland al op grote eigen gasreserves. Maar de tijd begint te dringen. Over zes jaar gaat het hard omlaag met de eigen gasproductie. Tijd om serieus te kijken naar alternatieven.

Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerd rapport van staatsmaatschappij EBN, de firma die namens de overheid de regie houdt over het Nederlandse gasbeleid en deelneemt in winningsprojecten.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 23 mei 2014

Barclays beboet voor manipulatie goudprijs

Barclays krijgt een boete van €32 miljoen opgelegd voor het manipuleren van de goudprijs op 28 juni 2012.

De informatie komt van de toezichthouder FCA en het betreft Daniel Plunkett, goud handelaar van Barclays. Handelaar Plunkett gebruikte de term “mini puke” voor het lager zetten van de goudprijs.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 23 mei 2014

'Kleine gasvelden slinken sneller dan verwacht'

Momenteel levert de gaswinning de Nederlandse schatkist jaarlijks zo'n twaalf miljard euro op.

EBN is het bedrijf dat namens de overheid betrokken is bij alle olie- en gaswinning uit de Nederlandse bodem.

De sombere verwachtingen zijn gebaseerd op de hoeveelheid nieuwe gasreserves die de afgelopen jaren zijn gevonden. De kleine velden van Nederland bevinden zich vooral onder de Noordzee.

Bron: geldenrecht.nl
Geplaatst: vrijdag 23 mei 2014

Uw huis is minder waard dan u denkt

Huiseigenaren overschatten de waarde van hun huis. Dat geldt ook voor eigenaren die goed op de hoogte zouden moeten zijn van de waarde, bijvoorbeeld omdat ze verhuisplannen hebben.

Dit blijkt uit een recent onderzoek van De Nederlandsche Bank. De gemiddelde huiseigenaar schat de waarde van de eigen woning over de periode 2003-2012 gemiddeld 12% hoger dan de werkelijke waarde. Ook denkt een flink deel van de woningbezitters dat het eigen huis de komende jaren meer in prijs zal stijgen dan gemiddeld.  Ditzelfde positivisme blijkt ook als eigenaren hun huis vergelijken met andere woningen: 29% denkt dat het eigen huis  meer waard is dan het gemiddelde in de straat. Slechts 13% denkt dat het minder waard is. Ook vindt 31% het eigen huis beter onderhouden dan gemiddelde in de straat, tegen 5% slechter.