Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 21591 tot 21595
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 23 mei 2014

'Kleine gasvelden slinken sneller dan verwacht'

Momenteel levert de gaswinning de Nederlandse schatkist jaarlijks zo'n twaalf miljard euro op.

EBN is het bedrijf dat namens de overheid betrokken is bij alle olie- en gaswinning uit de Nederlandse bodem.

De sombere verwachtingen zijn gebaseerd op de hoeveelheid nieuwe gasreserves die de afgelopen jaren zijn gevonden. De kleine velden van Nederland bevinden zich vooral onder de Noordzee.

Bron: geldenrecht.nl
Geplaatst: vrijdag 23 mei 2014

Uw huis is minder waard dan u denkt

Huiseigenaren overschatten de waarde van hun huis. Dat geldt ook voor eigenaren die goed op de hoogte zouden moeten zijn van de waarde, bijvoorbeeld omdat ze verhuisplannen hebben.

Dit blijkt uit een recent onderzoek van De Nederlandsche Bank. De gemiddelde huiseigenaar schat de waarde van de eigen woning over de periode 2003-2012 gemiddeld 12% hoger dan de werkelijke waarde. Ook denkt een flink deel van de woningbezitters dat het eigen huis de komende jaren meer in prijs zal stijgen dan gemiddeld.  Ditzelfde positivisme blijkt ook als eigenaren hun huis vergelijken met andere woningen: 29% denkt dat het eigen huis  meer waard is dan het gemiddelde in de straat. Slechts 13% denkt dat het minder waard is. Ook vindt 31% het eigen huis beter onderhouden dan gemiddelde in de straat, tegen 5% slechter.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 23 mei 2014

AFM waarschuwt voor goudaanbieder

Karatbars richt zich vermoedelijk ook op Nederlandse consumenten en heeft daarvoor geen vergunning, aldus de toezichthouder.

Karatbars biedt tijdens conferenties en via internet en social media investeringen in goud aan. Daarbij worden beleggers aangespoord om zelf nieuwe beleggers te werven.

De AFM spreekt van ''multi-level marketing'', een zakenmodel dat veel overeenkomsten heeft met een piramidespel.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 23 mei 2014

Doodstraf voor rijke Chinees

Een van de rijkste mensen in China is veroordeeld tot de doodstraf voor een serie misdrijven, waaronder moord en fraude. Het gaat om Liu Han, de vroegere topman van het concern Sichuan Hanlong Group. Ook zijn jongere broer Liu Wei kreeg de doodstraf, aldus het staatspersbureau Xinhua vrijdag.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 23 mei 2014

Barclays krijgt £26 miljoen boete voor manipulatie goud fixing

Barclays heeft van de Britse toezichthouder een boete van £26 miljoen gekregen voor het manipuleren van de goudprijs fixing. Handelaar Daniel James Plunkett maakte misbruik van een fout in het computersysteem van de bank en wist op die manier ten koste van de klanten geld te verdienen aan de goudprijs fixing. De handelaar mag zijn werk niet meer uitvoeren en krijgt ook een boete.