Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 21591 tot 21595
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 12 april 2014

VS blijft bezorgd over eurozone

De Verenigde Staten blijven bezorgd over de Europese economie, ondanks de eerste tekenen van herstel in de eurozone. 

Bron: stopdebankiers.nl
Geplaatst: zaterdag 12 april 2014

Nederland is een van de rijkste landen ter wereld en toch is er armoede

Nederland is een van de rijkste landen ter wereld, met een Bruto Binnenlands Product van meer dan 30.000 euro per hoofd van de bevolking, wat duidt op een zeer hoge productiviteit. Volgens de website Trading Economics wordt er in Nederland momenteel 78% van de productiecapaciteit verbruikt, wat betekent dat er zonder extra investeringen in techniek nog 20% meer waarde in Nederland geproduceerd zou kunnen worden.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: zaterdag 12 april 2014

Oekraïne schort gasbetalingen aan Rusland op

De Russische gasgigant Gazprom verhoogde eerder deze maand de gasprijs voor Oekraïense consumenten tot 485 dollar per 1000 kubieke meter, van 268 dollar in het eerste kwartaal, zeggend dat Kiev niet langer in aanmerking komt voor eerdere kortingen.

,,We zien geen reden om de prijs te herzien. We beschouwen de prijs van rond de 500 dollar als geen marktprijs, ongerechtvaardigd en onaanvaardbaar. Daarom hebben we de betalingen tijdens de periode van de prijsonderhandelingen opgeschort'', aldus Kobolev in een interview met weekblad Zerkalo Nedely.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 12 april 2014

Europa treedt in de schaduw van Amerika

De grootste aandacht gaat de laatste tijd uit naar de economische situatie in Amerika. De Fed zorgt daarbij voor veel onzekerheid onder de beleggers. De Fed heeft namelijk ingespeeld op een flink herstel in de Amerikaanse economie. Lovende woorden werden zelfs verkondigd door Janet Yellen.

Maar die tijd lijkt heel ver van ons vandaan te zijn. De Amerikaanse economie kan op de volledige steun rekenen van de Fed. Maar alleen als dat ook echt nodig is. Deze woorden zouden normaliter zorgen voor enige onzekerheid. Toch is er duidelijk geen onzekerheid te vinden onder de Amerikaanse beleggers. Het vertrouwen op Janet Yellen is nog steeds groot.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 12 april 2014

Het gaat sneller beter dan je denkt met de Nederlandse economie

Het herstel van de Nederlandse economie gaat sneller dan verwacht. Vooral in de industrie en de bouw trekt de productie verrassend snel aan. Zelfs op de zieltogende arbeidsmarkt is het eerste herstel zichtbaar.

Dat is opvallend, want de verwachting van veel economen was dat het conjuncturele herstel, dat ergens begin 2013 inzette, uiterst traag zou verlopen. De belangrijke handelspartners van Nederland krabbelen ook pas net op, dus de export zou ditmaal minder explosief herstellen dan in eerder perioden met opgaande conjunctuur.