Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 2161 tot 2165
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 24 maart 2017

Frankrijk ziet begrotingstekort dalen naar 3,4 procent

De Franse overheid heeft in 2016 het begrotingstekort zien dalen tot 75,9 miljard euro. Dat komt overeen met 3,4 procent van het bruto binnenlands product (bbp).

Dat meldt het Franse statistiekbureau vrijdag. In 2015 was bedroeg het tekort nog 3,6 procent van het bbp. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 24 maart 2017

Overheid behaalt voor het eerst sinds 2008 begrotingsoverschot

De overheid behaalde in 2016 een begrotingsoverschot van 2,9 miljard euro.

Het overschot betreft 0,4 procent van het bruto binnenlands product (bbp), zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 24 maart 2017

China gaat bouw van woningen vertragen en dat dreigt gevolgen te hebben voor ons allemaal

De prijs van ijzererts, een sleutelcomponent van staal, is de voorbij week met 20% gedaald. Dat heeft niet enkel gevolgen voor de aandelenkoers van verschillende mijnbedrijven, maar dreigt nu ook een impact op de rest van de samenleving te gaan krijgen. De prijs van ijzererts en andere industriële metalen zoals koper, begon begin dit jaar opnieuw te klimmen, dankzij de toegenomen vraag vanuit China. Die prijsstijging ondersteunde een herstel dat 15 maanden geleden was gestart, na een lange periode van stagnatie, waarbij de prijzen op hun laagste niveau in 10 jaar hadden genoteerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 maart 2017

Combinatie van stijgende rentes en lage economische groei is dodelijk

De Amerikaanse centrale bank besloot afgelopen woensdag om de rentestand om te trekken richting de 1%. Dit was slechts de derde renteverhoging in de afgelopen 10 jaar en verrassend genoeg gingen de beleggers goed om met deze verhoging. Wall Street wist woensdag flink in het groen te sluiten en de euforische stemming krijgt hiermee een vervolg op de markten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 maart 2017

ECB waarschuwt banken voor hard brexit

De bankensector in Europa zou binnenkort wel eens een harde klap te verduren gaan krijgen, daarvoor waarschuwde de Europese Centrale Bank donderdag tijdens hun jaarlijks rapport. De oorzaak voor de waarschuwing ligt bij de aankomende harde brexit, de ECB maant de banken aan om hun businessmodel aan te passen om zo hun weerbaarheid de komende jaren te verhogen.