EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
63
kliks
32
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 21611 tot 21615
Geplaatst op: zaterdag 14 juni 2014

Winkels zien omzet fors groeien… of valt dat wel mee?

Het CBS presenteerde gisteren de nieuwste cijfers over de omzet van de Nederlandse detailhandel. Het CBS schrijft in haar persbericht: In april 2014 was de omzet van de detailhandel 3,4 procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. Dit is voor de Nederlandse winkeliers de grootste omzetstijging sinds november 2010. Dat klopt helemaal, geen speld tussen te krijgen. Maar de volgende zin is veel vager: Het voorzichtige herstel in het eerste kwartaal van 2014 lijkt daarmee door te zetten. Zijn we echt meer gaan kopen in het eerste kwartaal van 2014?

Lees verder op Cassandraclub
Geplaatst op: zaterdag 14 juni 2014

Komt ogenblik dat Europa zonder gas zit vanaf maandag dichterbij?

Gazprom draait maandag de gaskraan naar Oekraïne dicht als dat land niet voor 8 uur ‘s morgens de helft van zijn openstaande rekening van 4 miljard dollar heeft voldaan. Topman Alexei Miller van de Russische gasreus  beloofde tegelijk er alles te zullen aandoen om de Europese consumenten van gas te blijven voorzien.  Als de gaskraan naar Oekraïne echter effectief wordt dichtgedraaid, wordt dat echter moeilijk.Rusland leverde vorig jaar 162 miljard kubieke meter gas aan Europa en Turkije en voorzag daarmee in ongeveer een derde van de vraag naar gas in Europa. De helft van het gas werd getransporteerd via Oekraïne.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zaterdag 14 juni 2014

Goudprijs zal stijgen wanneer Fed haar vergissing ziet

De goudprijs was tot dus ver dit jaar bij de beter presterende investeringen maar sommige waarnemers zijn toch wat teleurgesteld door de prestaties van de edele metalen. Zo heeft het zilver alle moeite van de wereld om opnieuw door de psychologisch belangrijke barrière van 20 dollar te raken. Het goud worstelt anderzijds telkens opnieuw met de kaap op 1,300 dollar.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zaterdag 14 juni 2014

‘Nederland is testmarkt voor Bitcoin’

De grootste bitcoingoeroes Erik Voorhees en Roger Ver, en de voormalige topman van Swedbank, hebben in totaal 600.000 dollar gestoken in het Zweedse bitcoin-wisselkantoor Safello. Opgezet en geleid door de Nederlander Frank Schuil.

De grootste bitcoingoeroes Erik Voorhees en Roger Ver, en de voormalige topman van Swedbank, hebben in totaal 600.000 dollar gestoken in het Zweedse bitcoin-wisselkantoor Safello. Opgezet en geleid door de Nederlander Frank Schuil.

Ooit was hij rapper en stond Schuil met ‘Lief Liedje’ in de Nederlandse hiphoplijsten. Maar het was zijn startup Qubulus (indoor-gps-oplossingen) die hem naar het Zweedse Malmö bracht. Daar ontmoette Schuil ook zijn Zweedse vriendin, met wie hij zich in Stockholm vestigde. “Ik investeerde in aandelen en heb uit pure interesse eens bitcoins gekocht”, zegt hij. “Naarmate ik er meer over las, realiseerde ik me dat dit de toekomst van internet was.” En dus besloot hij na een korte oriëntatie een speciaal op Europa gericht wisselkantoor uit de grond te stappen, ruim voordat het roemruchte Amerikaanse bitcoinbeurs Mt. Gox in de problemen kwam.

Lees verder op emerce.nl
Geplaatst op: zaterdag 14 juni 2014

Hoe langer de bar open blijft, hoe zwaarder de kater zal zijn

Hoewel er soms wel sprake is van een pauze als er weer eens wat meer twijfel is, blijven de koersstijgingen op de beurzen over het algemeen aanhouden. En ondanks wat een aantal optimisten blijven voorschotelen, is dat voor een verstandig en rationeel denkende mens eigenlijk onbegrijpelijk. De koersstijgingen zijn immers niet het resultaat van een betere conjunctuur of van duurzame sterkere winststijgingen bij de bedrijven, maar gewoon van de overtuigen dat de centrale banken er alles zullen aan doen om het feest voort te laten duren.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs